Lečo



babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?)
28.9.2009 21:43

Pro hosta 187 114 Souhlasit nemusíte paprika se nemusí podusit když to vytáhnete na 100°C tak Vám paprika změkne, a stejně ještě dusím na cibulce a co se týká vody můžete ji slít ale já zahušťuji krupičkou.Já jenom napsala jak to dělám já ušetřím si čas.Zdraví Marie.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
radi - (26) - 178.227 (?), 8.9.2009 19:34

...oni o té vodě také nediskutují, ona jim jen prostě vadí :-)

                     
host - 252.191 (?), 8.9.2009 23:37
tak jim to v konecnem stavu mirne zahuštěte a voda bude prima omacka... a kdyz jsou tak fajnovi, ze jim vadi trocha vody, tak jim reknete, ze bud to spapaji tak jak to maji.. nebo at vam vzdy koupi z obchodu leco..nebo jim ho nedavavejte vubec... mozna by zacli vzpominat na vase leco-.-- ja jsem dosti prisna na to vymysleni na jidlo... a tak vzdy reknu, co varim a at mi reknou kdo chce pridelat porci... a prozatim kazdy chce... a jednou u mne nekdo okomentoval moje jidlo a podruhe nemel prilezitost zkusit... proste jsem mu uz nenabidla...--- delam to i tchyni..,.. takze pojidame zakusky a ji se ani neptam zda by si dala... kdyz mi neda nekdo vazny duvod, proc nechce ochutnat moje kucharske dobrutky, tak to beru jako urazku... tak uz nenabizim... na stesti, pry kuchtim dobre a s fantazii a tak si me ani rozlobit nechcou... mozna se tu jen pochvalim... protoze vam to mozna tak prijde- ale uz jsem takova---žanet
                     
host - 16.190 (?), 9.9.2009 6:53

Když děláme z rajčat kečup, po chvíli ohřívání se pustí z rajčat šťáva. Aby se nemusela dlouho odpařovat, naběračkou ji opatrně sebereme. Zůstane jen hustější polotovar, který se už nemusí tak dlouho zahušťovat.Odebraná šťáva je výborná na pití. Děláme už to tak 2 roky. Je to rada z Itálie, kde to běžně dělají.

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 9.9.2009 6:53

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 9.9.2009 10:11

Je to pravda, mám to vyzkoušené 20 let. V co největším hrnci lze podusit rajčata (nerozkrájená!), jen na dně jich pár rozmačkat, aby postily šťávu a nepřipálily se. Po vychladnutí lze oranžovou vodu slít jako vodu z brambor.Scvrklá rajčata stačí jen propasírovat a ochutit. Slitou šťávu obvykle vypijeme po vychlatzení, osolení, opření s vodkou jako trochu méně krvavou Mary.

                     
babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 28.9.2009 21:53

Dobrý večer Žanet děkuji Vám za názor na Elektrický zavařovací hrnec ještě jsem si ho nepořídila ale příští sezonu budu o něm vážně uvažovat, už jsem se i na něj ptala a prodavačka mě řekla že si mám počkat, že v zimě mají slevy až o 500kč.Teď stál 2400kč.Zdraví Marie

                     
babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 28.9.2009 21:43

Pro hosta 187 114 Souhlasit nemusíte paprika se nemusí podusit když to vytáhnete na 100°C tak Vám paprika změkne, a stejně ještě dusím na cibulce a co se týká vody můžete ji slít ale já zahušťuji krupičkou.Já jenom napsala jak to dělám já ušetřím si čas.Zdraví Marie.

                     
Veselka - (13) - 81.110 (?), 29.9.2009 17:40

Se zájmem jsem si přečetla všechny příspěvky zde a co říct..každý chce vyjádřit svůj názor a ten kdo chce si vybere dle svého uvážení, co se mu hodí.

Já osobně jsem zastáncem věcí, které šetří čas a energie a tak mám tomu přizpůsobenou i domácnost. Nemusím mít každou blbost na trhu, ale to, co mi pomůže ve věcech, které dělám pravidelně a často, tak to pořídím ráda.

Ke kečupu apod. výborně se mi osvědčila domácí pekárna, vzhledem k širokému využití kromě chleba, jako je u nás hojně využívané hnětení a kynutí těsta, je k nezplacení.

Sterilování sklenic obstará velmi dobře myčka a od té doby, co bylo třeba zavařit větší množství ovoce a zeleniny a zkrátka nebyl čas... nandali jsme podle typu vše do sklenic, ochutili, zalili vařící vodou, zatáhli víčka, otočili dnem vzhůru... už to jinak neděláme. Ve výsledku má vše přirozenější chuť a není rozblemcané jak to často bývá. Nemáme doma rádi příliš měkké ovoce ani zeleninu, ale tak akorát na skus.

                     
host - 174.166 (?), 29.9.2009 17:46

Chcete říct, že takhle zavařujete i hrušky? Opravdu to jde? Drobné ovoce zavařuju podobně, ale na hrušky tímhle způsobem jsem nikdy nenašla odvahu. Hanča

                     
Veselka - (13) - 81.110 (?), 29.9.2009 18:23

Hrušky nezavařuji, takže nevím, moje zkušenost je například s třešněmi, jablky, meruňkami, atd.

Pokud se mi však dostane do rukou větší množství hrušek, zkusím je také tak. Myslím, že by to mělo být také v pořádku, ale zkrátka s nimi osobní zkušenost opravdu nemám.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika