Co s cuketami?



host - 3.31 (?)
30.7.2013 15:22

výborný nápad

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
host - 3.31 (?), 30.7.2013 15:22

výborný nápad

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 5.8.2013 10:14

Kolik toho spotřebujete? Není lepší zavařit jablka bez cuket?

            
host - 169.157 (?), 25.8.2015 16:52

To jsem zkoušela a bohužel se mi pak udělala napovrchu plíseň.Asi jsem tam měla přidat kys.citr.a rum...

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 26.8.2015 15:54

Pokud zavařená jablka chytla plíseň, pak tam nechyběl rum ani kyselina. Prostě byly špatně zavařené.

                  
host - 17.210 (?), 27.8.2015 12:26

zavarene v rume by mozno vydrzali.

                     
host - 49.2 (?), 31.10.2015 15:41

My cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a dáme usušit na sluníčko nejlépe na síto.

Potom semeleme na mlýnku Predátor původně určenému na mletí mouky mlýnek má ocelové mlecí kameny s jemnými zoubky.

Cuketová mouka se dá přidat do polévek do pečiva do základu na guláš-samozřejmě přiměřeně.Funguje také dobře jako zahušťovadlo při bezlepkové dietě.

   
host - 14.162 (?), 7.8.2017 9:47

Alena: cukety nastrouháme na hrubém struhadlo, vyždímu a napěchuji do krabic od mléka. Dámské zamrazit. V zimě udělám cibulku, přihodím cuketu, ochutím jak zelí a mám přílohu k pečenému masu. Nakrájenou na kostičky s cibulí, paprikou a rajčaty dávám pod maso nebo jako lečo. Pravdou ovšem je, že čeho je moc, toho je příliš, takže několik keřů jsem už vytrvalá a chystám se na další.

      
host - 9.135 (?), 9.8.2017 7:52

Ať to berem z jakékiliv strany, cuketa, potažmo dýně je jen hmota. Vcelku bez chuti a zápachu, dodává jen objem, trochu vlákniny a vodu. Vitamínů je tam minimum, snad trochu karotenu v některé. Ukládat to na zimu v (drahém) mrazáku a používat JAKO zelí mi nepřipadne smysluplné, když mám to zelí, násobně zdravější. Dávám to jako letní doplněk do leča, zeleninových ratatouile, bramboračky, ke grilování a rychlému opékání. Nekonzervuju.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 11.8.2017 17:40

Poloprázdný mrazák nebere o mnoho víc energie jako naplněný cuketama. Nicméně taky cukety nekonzervujeme, pouze ve sklepě skladujem hokaida. Dokonce se, přiznám se, těším, až sezóna cuket skončí, už mi lezou krkem.

   
host - 48.5 (?), 14.8.2017 1:24

... loni jsem s tím nastavila "čatný" ze zralých rajčat a bylo to super!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika