Vajgelie
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.228 (?), 30.5.2018 22:39
To ne, spíš ji prospívá stíněním kořenů v tomhle horkém počasí. Jediný vliv, který mohla hosta mít je ten, že na zastíněných větévkách vajgélie opadaly lístky, protoře neměly světlo. Ale pokud budete chtít, aby příští rok vajgélie obrazila níž, stačí ji brzy zjara poněkud ořezat. Moje krásně zkošatěla, když ji jednu zimu ožrali králíci, kteří se dostali do osady, na 5cm u země. Nejdřív jsem to málem obrečela a pak jsem jim byla vděčná, protože k tak radikálnímu "řezu" bych se nebyla odhodlala.
Jinak červenolisté a pestrolisté vajgélie vždy osychají více, než zelenolisté, protože jejich listy jsou citlivější na slunce. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.228 (?), 31.5.2018 22:24
Ano, "sklidili" celou (ona byla v té době ještě mladá a měla cca 50cm). Ale ona i teď je tak 80-100cm, ta víc nevyroste (je se zelenobílými listy a růžovými květy). Ony jsou vajgélie různě vysoké, třeba Piccolo je ještě menší.
Ořežte to jakkoliv, není choulostivá, ona si obrazí. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
kopretina384 - Stříbrný Zahrádkář (121) - 225.11 (?), 1.6.2018 12:35
Dobrý den, jsem tady teprve první rok, tak jsem loni nestříhala vůbec nic, v tom úschlém stavu nebylo poznat, co všechno na zahrádce je. Ostříhám ji tedy dost, ale pořád nevím, jestli po odkvětu, nebo na jaře. Ty rady se tady dost liší. Nebo je tak odolná, že si poradí vždycky? I když - jeden příspěvek byl, že když stříhá na jaře, nikdy nekvete.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.141 (?), 1.6.2018 13:41
Mám viacero vajgélií, zatiaľ sa mi javí ako nezmar odroda Marjorie. Strihám na jar a vždy cez leto práve tie šľahúne, lebo rýchlo rastie.Kvitne úplne do mrazov a každý kvet je inej farby. Je na plnom slnku. Emília
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |