|
Neznámý keříček, 11.6.2024 To by mohlo být! Až teď jsem si uvědomila, že mi kamarádka před rokem dala skomírající sazenici. Ani jsem nepočítala, že se ujme, ale podle obrázku to bude ono. Díky moc za identifikaci. |
 |
Neznámý keříček, 11.6.2024  Můj skleník - jak se zdá - je stálým zdrojem neznámého. Toto je drobný keřík s hezkými listy. O co se jedná? Díky za pomoc. |
 |
|
 |
Pomoc s identifikací, 11.6.2024 Dobrý nápad, semena už mám. |
 |
Pomoc s identifikací, 29.4.2024  Přikládám aktuální fotky. Díky za pomoc. Je to Adéla:) |
 |
Pomoc s identifikací, 20.4.2024 Co jsem na internetu našla, tak by měla večer vonět. Je půl desáté, tak jsem si skočila čichnout. Nevoní. Roste pořád do výšky, už má dobře 150cm. Zítra sem hodím novou fotku. |
 |
Pomoc s identifikací, 20.4.2024  Zdravím všechny případné rádce i radilky a prosím o pomoc. Tahle rostlina mi vyrostla ve skleníku. Poznáte někdo? |
 |
Popínavka, ale jaká?, 20.4.2023 Třeba to někomu pomůže, když jsem odpověď nedostala. Podle obrázku jsem na internetu našla, že by mělo jít o plamének východní.
https://pladias.cz/taxon/pictures/Clematis%20tangutica#image1 |
 |
Popínavka, ale jaká?, 20.4.2023  Vkládám už jako přihlášená ještě další fotku z léta loňského roku. Jsou patrné květy již při odkvétání. Žluté balonky se rozevřely do jakýchsi zvonečků. |
 |
Něco nového - poradíte?, 14.3.2021 To je asi taky možné, škoda. |
 |
Napadená hrušeň, 16.9.2020 O těch jalovcích jsem už něco zjistila, dík za potvrzení. Už jsem tady v předchozím příspěvku avizovala, že nastražím návnadu na vosy. Jenže teď mě napadá, že to bude problém, protože hned za plotem má soused včelíny. A už jsem zjistila, že můj... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Napadená hrušeň, 16.9.2020 Kroupy ne, naposledy tady byla jejich akce někdy v červnu. Takže se napadení šířit nebude, toho jsem se obávala. Korunu prořezával zahradník před třemi lety, co jsem zahrádku převzala. Já pak každý rok stříhám letorosty napůl, aby koruna nešla moc... celý příspěvek > |
 |
Napadená hrušeň, 16.9.2020 Domnívala jsem se, že vosy apod. o nezralé a tvrdé plody zájem nemají. Ale fakt je, čím zralejší jsou, tím větší výskyt hniloby se vyskytuje. Nastražím sladkou návnadu, doufám, že to pomůže. Opakovaně spadané plody sbírám a zdravé zpracovávám. Na... celý příspěvek > |
 |
Pomoc s určením identifikace keře, 15.9.2020 Ano, vypadá to, že to tak bude. Děkuji oběma!!! |
 |
Napadená hrušeň, 15.9.2020  Loni se na hrušni urodily všehovšudy asi tak čtyři plody a zřejmě už tehdy byly napadené hnilobou. Na jaře jsem měla v plánu postřik proti přezimujícím škůdcům, ale skoro pořád pršelo a já měla starosti se zatopeným sklepem. A teď je hrušek plno,... celý příspěvek > |
 |
Hruškové recepty, 15.9.2020 Co se stalo, opravdu se to zkazilo? Taky zavařuji jen zavíčkováním. |
 |