U nás se teprve začá vše klubat, na zahradě je ještě někde sníh. Ale zato to roste přímo před očima. Venku jsou už sněženky, crocusy, narcisky, hyacinty dokonce i některé tulipány. Keře jsou napučené... Marcela
Dobrý den.Jako úplný začátečník nevím, co dělat s trvalkami v zimě.Na zahradě mám 30 cm vysoké kokardy, mám je sestřihnout až k zemi nebo jen přikrýt chvojím?Pak mám ještě záplevák a ještě takovou vysokou bílou astru, která kvete právě teď.Děkuji
nemusíte dělat vůbec nic. Tyto květiny jsou plně mrazuvzdorné. Jedině v případě mimořádného počasí - déle trvající holomrazy, neuškodí přikrýt rostliny např. listím.
Zdravíčko, my máme sněženky a bledule na severní straně a já tam vloni zboural schodiště z důvodu rekonstrukce, a tudíž jsem tam "letos" ještě nebyl. ;o) - schválně se tam zítra půjdu mrknout.
U nás se teprve začá vše klubat, na zahradě je ještě někde sníh. Ale zato to roste přímo před očima. Venku jsou už sněženky, crocusy, narcisky, hyacinty dokonce i některé tulipány. Keře jsou napučené... Marcela