Zjednodušeně pro začínající ke stříhání levandulí. Nejlépe po sezoně na podzim, nicméně jsou tací, kteří upřednostňujÍ jarní řez. Obojí má jako obvykle své pro i proti.
Tiež mám nejaké levandule a čím sa menej starám, tým lepšie vypadajú.
Na nete som zachytil 2 rozličné názory. Francúzske weby hovoria, že levandula nemá rada strih a teda je treba iba na jar ulámať suché kvety. Iné weby zase hovoria o reze - a to zrezať cca 1/3 hneď po odkvete + omladiť vyrezaním najstarších výhonov. Takže netuším, čo je správne. Vždy som ich rezal, vlani som sa rozhodol nechať ich vlastnemu osudu. Bez rezania. A sú nádherné! Nikdy také pekné neboli. Ako to teda vlastne je?
Když všude čtu, že levandule má ráda sucho, tak si říkám, že ta moje bude asi nějaká divná :-) Zalévám denně (v květináči) a když nezaleju, tak jsou výhony s květy hned "unavené" a sklopené. Asi chce být pořád středem pozornosti :-)
:) Souhlasim, vsichni mi radili ji spis susit a tak jsem zalevala malinko a ona zacala po par dnech chradnout. Bala jsem se, ze jsem ji prelila :D Ona ale chce hrozne moc vody, jak ji nema, tak vadne. Je to Levandule lekarska.