Levanduli lékařskou si pěstuji sama se semen už 3 roky. Semínka naseji do malého plastového pařeniště( vlhký povrch výsevního substrátu posypu semeny a přitlačím, nikdy nezasypávám). Vždy je pařeniště plné sazeniček, které jak mají asi 4-6 lístečkyků přesadím do zahradnickéh subsrátu . Ten nasypu do truhlíku (používám spodní misku zavlažovacího truhlíku Lebiš- ta je mělká). Až rostlinky mají tak 10 lístečků, tak je zaštípnu. Potom,až opět povyrostou, je rozsázím podle potřeby buď do květináčků, nebo na záhon, ale ještě ne na konečné stanoviště, protože sazenice nejsou velké a krásné na to, aby udělaly v tom roce parádu. Pěkné jsou až další rok. Mám velkou zahradu a na ní olemovaný chodník, dále ji sem tam zasazenou v okrasných částech zahrady v mulč.kůře a je pěkná i ve vymývaném štěrku(kačírek) s ostatními okrasnými keři či jehličnany. Dále jsem letou zkusila vyset Francouzskou(křídlatou) levanduli od SEMO. Taky vylezlo mnoho sazeniček, tak je mám už rozsázené a zatím rostou dobře. Velkou sazenici této levandule jsem si koupila loni začátkem léta a mám ji zasazenou venku v mulč.kůře. Na zimu jsem ji přikryla smrkovým chvojím a nezmrzla. Ale někde jsem se dočetla, že tento druh se má přes zimu uhovávat doma.
Zdravím všechny nadšené pěstitelky, jako jsem já z Vysočiny