:) Souhlasim, vsichni mi radili ji spis susit a tak jsem zalevala malinko a ona zacala po par dnech chradnout. Bala jsem se, ze jsem ji prelila :D Ona ale chce hrozne moc vody, jak ji nema, tak vadne. Je to Levandule lekarska.
Zjednodušeně pro začínající ke stříhání levandulí. Nejlépe po sezoně na podzim, nicméně jsou tací, kteří upřednostňujÍ jarní řez. Obojí má jako obvykle své pro i proti.
Tiež mám nejaké levandule a čím sa menej starám, tým lepšie vypadajú.
Na nete som zachytil 2 rozličné názory. Francúzske weby hovoria, že levandula nemá rada strih a teda je treba iba na jar ulámať suché kvety. Iné weby zase hovoria o reze - a to zrezať cca 1/3 hneď po odkvete + omladiť vyrezaním najstarších výhonov. Takže netuším, čo je správne. Vždy som ich rezal, vlani som sa rozhodol nechať ich vlastnemu osudu. Bez rezania. A sú nádherné! Nikdy také pekné neboli. Ako to teda vlastne je?
Když všude čtu, že levandule má ráda sucho, tak si říkám, že ta moje bude asi nějaká divná :-) Zalévám denně (v květináči) a když nezaleju, tak jsou výhony s květy hned "unavené" a sklopené. Asi chce být pořád středem pozornosti :-)
:) Souhlasim, vsichni mi radili ji spis susit a tak jsem zalevala malinko a ona zacala po par dnech chradnout. Bala jsem se, ze jsem ji prelila :D Ona ale chce hrozne moc vody, jak ji nema, tak vadne. Je to Levandule lekarska.