Jaký dlouho kvetoucí keř před dům?
|
|
|
|
Kytule - (22) - 51.27 (?) 17.2.2011 10:37
Souhlasím s paní konvalinkou, podmínky, které udává tazatel opravdu nesplňuje prakticky nic. Ještě mě napadá ořechoplodec, jako solitér vybrat kultivar s nápadnějším zbarvením, ale kvete později, případně z těch vzácnějších ceanothus, ale je ho třeba na zimu zakrýt. Dále, jak byly zmiňovány dříve, některé z menších druhů magnólií (namátkou m.stellata, M."Susan"), při dostatečné zálivce snesou plné slunce. Mochny opravdu nejsou příliš reprezentativní, ale kvetou dlouho. Pak ještě z těch raritnějších a "reprezentativních" sazaník, případně sazaníkovec (u nás obtížně dostupný), leycesteria (květy má úžasné, nebo tedy ty krycí listeny, ale celkově habitem moc vzpřímený a strnulý keř), chitalpa (nádherné květy, ale je vhodnější zakrýt na zimu) a snad ještě zmarlika (pro mě určitě nejkrásnější ze zmiňovaných) a některé menší kultivary dřínů, c. kousa a c.florida. Je ale pravda, že většina z těchto keřů nesplňuje tu dlouhou dobu kvetení, to ale nesplňuje nic, a některé v dospělosti ani velikost.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 16.2.2011 19:31
Zdá se mi že se tu zbytečně hádáte, protože každý z vás bydlí jinde. V takových diskuzích musíte psát i polohu.
|
|
|
|
|
|
|
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 23.66 (?), 16.2.2011 22:20
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 16.2.2011 19:37
U okurek jste psal, že u vás v dubnu mrzne až praští, asi bydlíte někde ve vyšších polohách, berte to prosím v potaz.
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.98 (?), 16.2.2011 14:36
Já bych se taky připojil k syrskému ibišku. Jednotlivé květy sice vydrží jen krátce, ale jejich násada je taková, že keř sám o sobě kvete skoro celé léto. Dá se sehnat v růžové, fialové a bílé barvě a to jak s plnými, tak i jednoduchými květy. navíc se dá i dobře tvarovat. (na jihu se používá i jako kvetoucí živý plot)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 17.2.2011 7:55
|
|
|
|
|
|
|
Kytule - (22) - 51.27 (?), 17.2.2011 10:37
Souhlasím s paní konvalinkou, podmínky, které udává tazatel opravdu nesplňuje prakticky nic. Ještě mě napadá ořechoplodec, jako solitér vybrat kultivar s nápadnějším zbarvením, ale kvete později, případně z těch vzácnějších ceanothus, ale je ho třeba na zimu zakrýt. Dále, jak byly zmiňovány dříve, některé z menších druhů magnólií (namátkou m.stellata, M."Susan"), při dostatečné zálivce snesou plné slunce. Mochny opravdu nejsou příliš reprezentativní, ale kvetou dlouho. Pak ještě z těch raritnějších a "reprezentativních" sazaník, případně sazaníkovec (u nás obtížně dostupný), leycesteria (květy má úžasné, nebo tedy ty krycí listeny, ale celkově habitem moc vzpřímený a strnulý keř), chitalpa (nádherné květy, ale je vhodnější zakrýt na zimu) a snad ještě zmarlika (pro mě určitě nejkrásnější ze zmiňovaných) a některé menší kultivary dřínů, c. kousa a c.florida. Je ale pravda, že většina z těchto keřů nesplňuje tu dlouhou dobu kvetení, to ale nesplňuje nic, a některé v dospělosti ani velikost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|