oddénky kapradí dlouhé i půl metru pleju už třetím rokem vždycky někde vyrazí obráží i zkousků dlouhých pár cenimetrů a to pleju plochu asi pět metrů čtverečných nejhorší je to dostat z azalek a konifer - zdraví Richard
Dobrý den, poptřeboval bych poradit jak zlikvidovat kapradí. Jedná se o běžně se vyskytující kapradinu, je na ploše asi 50 m2, tudíž vytrhat jej nelze a jelikož se jedná o pastvinu nechci používat herbicidy. Pomohlo by vápno, nebo máte nějakou jinou radu? děkuji
Pokud by šlo změnit mikroklima, kapradí by samo vymizelo. Má rádo stín a vlhko, takže pokud se místo prosvětlí, případně odvodní, nebude se mu tam dařit. Vápno by také mělo pomoci, kapradí vyžaduje kyselou půdu.
50m2 hustě porostlých kapradím je podle mně dost velká plocha, já to teda rýt nehodlám, za tu námahu mi to nestojí a zaplevelí se to podle mne zase, proto hledám jednodužší variantu.
oddénky kapradí dlouhé i půl metru pleju už třetím rokem vždycky někde vyrazí obráží i zkousků dlouhých pár cenimetrů a to pleju plochu asi pět metrů čtverečných nejhorší je to dostat z azalek a konifer - zdraví Richard