Durman - zimování

Vlastice - (15) - 102.120 (?)
18.9.2007 11:44
Mám teď taky starosti s přezimováním durmanu. Četla jsem, že by měl mít přes zimu kolem 5-10 stupňů. Máme taky ložnici na sever, ale teplota je kolem 17-18 stupňů. Nebude to moc?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Iris - (2), 5.10.2004 12:09, zobrazeno: 23741x
má někdo zkušenosti s přezimováním durmanů venku ve volné půdě zakryté podobně jako palmy či banány??

host, 6.10.2004 15:22
Pozor! Durmany jsou velice citlivé na chlad,už při 0 st. venku bez možnosti nápravy zmrznou. Je třeba je ještě před prvními mrazíky včas přenést někam do sklepa(můžou být i téměř ve tmě), zalévat jen velice mírně, shodí všechny listy, na jaře je třeba je seříznout, aby měly pak pěkný tvar až zase obrazí.Od začátku sezóny hodně zaléovat a pak i hodně přihnojovat. Ale v žádném případě nenechávat na zimu venku.

host - 207.72 (?), 25.3.2006 13:22

Všechny zdravím,

mám Durmany už několik let, je to krásná i když téměř plevelná rostlina, opravdu nesnásí mráz, ani ten nejmenší, tzn. včas přenést domů, řízkovat lze kdykoli, koření ve vodě i přímo v hlíně, musí stát stále ve vodě, jinak okamžitě vadne, osvědčila se mi nádoba co se do ní leje voda bokem, nebo stačí do starého umyvadla, do každé zílivky dám trochu hnojiva- v podstatě jakéhokoli- V zimě mírně vlhčit, aby neobrazila moc brzy, po zmrzlích dát do stínu, ne na plné slunce-spálilo by. Při prořezávání nechávám raději boční růst než dovnitř rostliny, aby trumpety mohly krásně vyset, na podzim seříznout tak hluboko jak chcete, na jaře opět obrazí. přeji úspěch  věra

host - 55.11 (?), 10.5.2006 15:15

Dobrý den, pěstuji též durmany ale zrovna ted si po zimování rvu vlasy! Ač měli prorostlou hlínu a malé květináče, nádherně obrážely a šly do výšky. Ve snaze jim přilepšit jsem je přesadila do nové zeminy a většího květináče a do té doby nádherné kytky, okamžitě splihly, opadaly obrovské listy a zbyly mi jen klacky jak hadry měkké. Pomalu se snad vzpamatovávají ale nové lístky skoro nevidět! Co jsem udělala za chybu? Je šance, že budou v pořádku?

Děkuji Petra

host - 2.5 (?), 20.10.2006 10:28
Mám Durmany několik let.Pěstovala jsem je v nádobách,ale bohužel jsem se nedočkala takového květensví, jaké jsem si představovala.Letos jsem zkusila dát Durmany hned na jaře přímo na záhon.To se mi opravdu vyplatilo.Okamžitě začaly obrážet a vyrostly do téměř dvou metrů.Jejich kmínky mají v průměru tak 7 cm.Květy byly nádherné.Ale pozor Durman potřebuje hodně hnojit! Nyní jsem je seřízla, vyryla a dala opět do květináčů na přezimování.Příští rok to opět zopakuji.

host - 8.67 (?), 30.8.2007 10:06
Dobrý den, durman je velmi citlivý na přezimování. Při babím létě venku přikrývám netkanou textilií na noc. Na zimu přestěhuji domů do ložnice - máme ji na sever a je tedy chladnější.Durman vždy lehce zastřihnu, další rok bude krásně bohatý. V zimě nepotřebuje moc zalévat.

Vlastice - (15) - 102.120 (?), 18.9.2007 11:44
Mám teď taky starosti s přezimováním durmanu. Četla jsem, že by měl mít přes zimu kolem 5-10 stupňů. Máme taky ložnici na sever, ale teplota je kolem 17-18 stupňů. Nebude to moc?

host - 8.67 (?), 20.9.2007 9:00

Zkuste ho tedy dát co nejdál od topení.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty