Co s chrysantemou po odkvětu?

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.11 (?)
27.9.2009 11:38

Ano, trávy křoviňákem na jaře. Pampovou ale nemám, snažím se dávat jen kytky, které se nemusí přehnaně zazimovávat, neb bych to v té rozloze nezvládnula. Trávy svazuju, jenže mi tu máme velké větry, tak že po měsíci je většina úvazků stažená pryč. Šalvěje mám asi tři záhony, ale taky mi - jak už k Vám do příspěvku někdo psal - roste mizerně. Máme tu vlhkou utuženou jílovou zem, tak spíše uhnívá. Chtěla bych taky tak hezkou jako máte vy, ale to se tady bohužel nedá..

Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 201.151 (?), 24.9.2009 13:47, zobrazeno: 12813x

Ostříhat? Je normálně na záhoně.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 24.9.2009 14:03

Můžete až v předjaří, pokud to nebude nějak vadit estetice. Uvidíte, kde raší a podle toho ostříháte.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.11 (?), 24.9.2009 14:33

Jsem majitelkou opravdu velké květinové zahrady a nejsem příznivkyní trendu - všechno na podzim ostříhat, vyhrabat a vyčistit. Takhle se to u nás dělalo roky (babča, mamka), ale taky o hodně kytek přes zimu přišla. Myslím, že suché stvoly a listí jsou přes zimu částečná ochrana jak před mrazem, tak před vlhkem. Čistím jak počasí dovolí v předjaří či brzy z jara a to je taky převážná většina stonků odhnilá a já pouze sesbírám - nemusím stříhat či sežínat srpem. Většinu trvalek nestříhám nůžkama, ale sežínám srpem (pokud nemají moc tvrdé stvoly) je to opravdu mnohem rychlejší. Myslím, že i ty chryzantémy na jaře. Stačí jen než posmýkám a uklidím všechny traviny křoviňákem... to je teprve práce na týden. Ale pak ta nádhera, když na jaře všechno pučí a kvete...

Bez názvu
Bez názvu

babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 24.9.2009 21:48

Dobrý večer, ijá jsem majitelkou velké zahrady, ale na rozdíl od Vás trvalky zkracuji na zimu na 10-15cm, ale ne ty které kvetou na podzim ato jsou právě všechny druhy chryzantén.Mám svůj trvalkový záhon v sekci Trvalky-stále kvetoucí záhon a mohu říct, že mi kytky nevymrzli a to nic na zimu nepřikrývám, růže sestřihnu a hodně přihrnu.Traviny všechny svážeme a ořezáváme na jaře, ale výjimku tvoří pampová tráva ta se musí zazimovat, právě rozkvetla má 30klasů aještě 3 malé dám foto.Všechny zdraví Marie.

Pampová tráva
Pampová tráva

host - 147.174 (?), 25.9.2009 11:36

Omlouvám se Všem,  tato diskuze je o chrizanténách, ale...

Paní Marie, Vaše pampová tráva je opravdu krásná. Můžete prosím napsat Váš postup na přezimování.  Zima se blíží, tak bych přivítala radu.    Mám pampovou trávu potřetí a nerada bych o ni zase přišla. Minulé dvě mi zimu nepřežily.  Předem díky Zdenca

babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 25.9.2009 19:45

Dobrý večer, já reagovala na konvalinku ohledně ořezu trvalek i chryzantén ale píše, že trávy ořezává křovinořezem a já pochopila, že na podzim, tak jsem to tam připsala a za to se taky omlouvám.Pokud chcete vědět jak ji zimuji tak v sekci Šalvěj, která usychá jsem to už napsala taky to tam nepatřilo, je to poslední příspěvek.Ale pokud budete chtít tak Vám to ještě napíši.Zdrví Marie

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.11 (?), 27.9.2009 11:38

Ano, trávy křoviňákem na jaře. Pampovou ale nemám, snažím se dávat jen kytky, které se nemusí přehnaně zazimovávat, neb bych to v té rozloze nezvládnula. Trávy svazuju, jenže mi tu máme velké větry, tak že po měsíci je většina úvazků stažená pryč. Šalvěje mám asi tři záhony, ale taky mi - jak už k Vám do příspěvku někdo psal - roste mizerně. Máme tu vlhkou utuženou jílovou zem, tak spíše uhnívá. Chtěla bych taky tak hezkou jako máte vy, ale to se tady bohužel nedá..

Bez názvu
Bez názvu

babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 27.9.2009 13:08

Pro konvalinku máte krásnou zahradu a ten rybníček no nemám slov prostě krááása, přála bych si taky vodu na zahradě, ale u nás to nejde.Zdraví Marie

host - 147.174 (?), 28.9.2009 15:28

Marie díky, Zdenca.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 28.9.2009 19:18

Ahojky Maruško, krásný pampasNa jaře koupím, zasadím a uvidím, jednou to musí vyjítHezký večer.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz