Třešně nemoc
|
|
 |
 |
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 220.242 (?) 24.7.2014 15:15
Pane J.R.,
mně se Spintor osvědčuje. Letos jsem ho vyzkoušel i proti pilatce a dobrý. I když je nutno říci, že u nás letos nebyl, proti očekávání, výskyt pilatky nějak příliš silný. Za to ty roztoči a mšice! A v pondělí, po průtrži mračen, se mi přehnala přes zahradu přívalová voda z polí a navíc je poškození stromů i kroupami.
Spintor jsem letos ještě použil proti 2. generaci obaleče švestkového, hlavně kvůli Althanově.
Proti obaleči v jabloních jsem to už nestihl, protože jsem včera měl operaci oka, a tak mám zatím se stříkáním utrum a dalšími pracemi taky.
Ona ta účinnost insekticidů, ale i fungicidů, není ani tolik o konkrétním přípravku, ale hlavně o dodržení dávky a správném časování ochrany.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 55.199 (?), 19.7.2014 7:08
Jsem na tom podobne jako pan Wimpi, letos zatim nic. Osetreni je u mne problematicke, soucany stav - 2 vetsi stromy na semenaci stari cca 25 let + (2 x nova vysadba na Coltu).
Pane Vinšálku, trochu odbocim, jak se Vam osvedcil pripravek Spintor? J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 220.242 (?), 24.7.2014 15:15
Pane J.R.,
mně se Spintor osvědčuje. Letos jsem ho vyzkoušel i proti pilatce a dobrý. I když je nutno říci, že u nás letos nebyl, proti očekávání, výskyt pilatky nějak příliš silný. Za to ty roztoči a mšice! A v pondělí, po průtrži mračen, se mi přehnala přes zahradu přívalová voda z polí a navíc je poškození stromů i kroupami.
Spintor jsem letos ještě použil proti 2. generaci obaleče švestkového, hlavně kvůli Althanově.
Proti obaleči v jabloních jsem to už nestihl, protože jsem včera měl operaci oka, a tak mám zatím se stříkáním utrum a dalšími pracemi taky.
Ona ta účinnost insekticidů, ale i fungicidů, není ani tolik o konkrétním přípravku, ale hlavně o dodržení dávky a správném časování ochrany.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.159 (?), 24.7.2014 16:55
Pane Vinšálku, dekuji za odpoved a preji brzke uzdraveni.
Pocasi u mne take dosti extremni, krupobiti letos asi 4x, jedno mi dokonce castecne potlouklo zelene plody jahod, coz nepamatuji. Ale i potlucene jahody nehnily a dozraly. Zahradu mam na svahu vedle cesty, ktera nastesti odvadi privalovou vodu.
Spintor - dostal jsem prebezne doporuceni, ze by byl vhodny do jahod proti trasnenkam. Pestuji extra pozdni odrudu Malwina (jeste sklizim a cca tyden budu mit jahody), ktera je trasnenkami silne napadana. Ale zatim jsem nenasel ani v Nemecku, ze by byl Spintor registrovan do jahod. Na trasnenky pouzivam Vertimec a Calypso, ale jeste by to chtelo nejaky jiny pripravek pred sklizni s kratkou OL. Nemate nejake informace ohledne pouziti Spintoru do jahod? J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 38.138 (?), 25.7.2014 15:02
Doufam, ze se to ohledne Spintoru do pristiho roku vyjasni, letos uz ho kupovat nebudu. Jak jsem cetl, jedna se o kontaktni pripravek, ktery zrejme nebude translaminarni a trasnenky u jahod ziji pod okvetnimi platky, tak nevim jaka bude ucinnost. Po vecernim postriku translaminarnim pripravkem Vertimec, jsem druhy den otrhal par kvetu a nejake zive trasnenky jsem nalezl, byt podstatne mene, predtim byla v kazdem kvetu minimalne jedna (velmi neprijemny skudce u pozdnich odrud).
Plenum jsem si koupil vcera, objevily se u mne molice, ne ve skleniku, ale venku na kedlubnach, salatu i jahodach, coz drive nepamatuji, ze by u mne nejaka molice kdy byla. Prvni postrik pripravkem Karate vcelku zabral, chystam se na opakovany postrik pripravkem Plenum. Ma jeste nekdo 'venkovni' molice? J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 220.242 (?), 25.7.2014 17:16
Venkovní molice u nás byly také. Dceři jsem dvakrát ošetřoval venkovní květiny, především byly na fuchsiích.
Snacha zase měla molice na paprikách pěstovaných v nádobách u zdi domu. V obou případech jsem použil Plenum.
Plenum jsem také použil proti mšicím na rybízu a některých ovocných stromech. Jeho účinná látka se v pletivech listů šíři jak akropetálně tak i bazipetálně a translaminárně. Zasahuje tedy i skryté škůdce.
Proti mšicím, které už vytvořily kolonie a listy se svinuly, tak z dostupných insekticidů spolehlivě účinkuje jen Calypso, Plenum a Reldan (svými fumigačními účinky působí jako dýchací jed).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 62.8 (?), 26.7.2014 21:27
Pane Kuky, na ty molice na mrkvi jste delal postrik, popr. cim? Dnes rano jsem tedy mrkev zaleval, nejak jsem si nevsiml, ze by z ni letaly (tak jsem zatim nicim nestrikal), ale vedle mrkve na kedlubnach jsou (delal jsem pred chvili postrik pripravkem Plenum). J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |