Třešeň Stella
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.27 (?), 22.6.2007 16:35, zobrazeno: 28844x
Dobrý den, vloni jsem koupil třešeň Stellu. Vím pouze, že je samosprašná a pozdnější. Máte někdo více informací? Letos měla jednu třešni, dnes jsem ji "sklidil". Nebyla ještě vyzrálá, ale jinak hezká...
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 23.6.2007 21:23
Já mám mít Stelu Compact na málo vzrůstné podnoži. Zatím ji mám něco přes 10 let, tak se vzrůstností uvidíme. Zraje ve stejnou dobu jako Napoleonka nebo možná o týden později, je méně sladká, řekl bych, že nepraská a méně hnije než Napoleonka. Dužinu má tmavě červenou, plody o trochu menší než Napoleonka. Plodí dobře.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.6 (?), 25.6.2007 8:16
Tomu říkám zahrádkocentrismus :))) U nás všechny třešně zmrzly a není ani jedna!!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.20 (?), 25.6.2007 8:50
Tak jsem zaplakal "plno třešní a krásných"!!! Moje letošní skóre - 2 třešně, počet plodů 0. 2 višně - počet plodů tak 20, malých, prakticky bez dužiny. Mráz a potom sucho udělaly své.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.20 (?), 26.6.2007 6:09
Moc jste mě v tomhle chmurném ránu pobavil. Pozdravuju Aničku, Růženku, Kamilu i Karlíka. Teď, když se ví, o koho jde, bude problém je zkonzumovat, nebo nedej bože je vypálit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.27 (?), 26.6.2007 12:58
No, já jsem včera protrhal ze dvou asi desetiletých Idaredů 2 košíky plodů a chystám se na lepoticu, protože tolik ještě neměla a hrozí, že se rozlomí. Broskev mám podepřenou a domácí/?/ švestka má taky až moc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 27.6.2007 23:31
No mrazy byly na celém území republiky zhruba ve stejnou dobu, ale byla rozdílná doba kvetení. Kde mráz byl v době, kde byly ještě pupeny nebo už odkvetlé květy, nevadil. Kde byl v době, kdy byly zrovna květy, byl to průšvih.
Nám mrazy trefily první ovocné květy - mirabelky a trochu i renklódy zelené. Všechny ostatní, třešně, hrušky, švestky i broskev a částečně i ořešák se tady na severní Moravě trefilo dobou květu mezi mrazy a tudíž je na nich plodů plno. Ale ještě nějak okolo 15 května omrzaly venkovní výhony orešáků.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|