Tak nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Vyfoťe to v květu, to bude brzo, nebo už je. Stejně vám podle tý fotky nikdo nic třeskutýho neporadí. Každý ježkem rozumí něco jiného. každoroční posklizňový řez je běžný v produkčních výsadbách. Když to budete sesazovat jednou za pět roků, budete muset odřezávat dvoumetrové větve a sklízet z výsuvné plošiny. PP.
My jsme s pánem řešili něco jiného na zahradě. Pak si všiml mě třešně. Řekl, že je to ptáčnice. Že to bude hodně vysoký strom. A někdo (JÁ) ho neodborně stříhal. Mám ho nechat růst. Nebo si koupit jinou podnož a strom vyhodit. Neumím si predstsvit, jak trhám třešně z 10m stromu. Tudíž mě vyděsil. A hned vidím ten nejhorší scénář. A proto jsem tu, abych viděla i jiný úhel. A uklidnila se, že to třeba nebude tak zlé. A má to i jiné řešení. Třeba dobrý střih, abych stromek udržela nízký a plodil dál.
Je to v pořádku, žádný ježek. Vystříhejte větve které jdou do koruny nebo se kříží. Loňské výhony které nemají květy zakraťte asi o 2/3. Ty které mají květy zkrátíte po sklizni. PP.
Nenechávejte vidličnatá rozvětvení. Kde na konci větve vyrašily dva výhony, ponechte ten lépe postavený podle možnosti, nižší, jdoucí z koruny, vodorovnější.
Dekuju. Dneska ostriham ty do koruny vedouci. Na fotce stormek vypada maly, ale prumer kmenu je jako flaska 1,5l. A ja mam 169 a dosahnu tak do pulky. To rozvetveni uz je na stafle😊
tak do dřeva jde zatím dost, ale to se upraví s věkem stromku, jak už jsem psal včera, není nyní ještě vůbec jisté, že stromek bude mít v dospělosti 10m korunu, klidně může skončit na 5 metrech, jako ten vedlejší. Dělejte to, jak radí pan PP. Walter