Samosprašná třešeň + bluma

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
16.5.2010 9:52
Po letošní zimě, a hlavně po nechutném jaru, kdy třešeň Kordia i obě meruňky (Maďarská, Marlen) nádherně kvetly, jsem se rozhodl k radikální obměně meruňky (Maďarská) a třešně. Stromy které rostou, kvetou a nerodí jsou mi na nic. U třešně nevím zda to bylo zimou a nebo opylením (v dosahu 100-200 m jsou jiné třešně), meruňka to opět schytala zimou, všechny stromy pak deštěm. Ctěl bych se dotázat na zkušenosti (pokud již jsou) se samosprašnou třešní Grace Star® na zakrslé podnoži a meruňku naroubovanou na trnce. Bohužel v době zhruba před pěti lety, kdy jsem stromy vysazoval, jsem se nezajímal na jakých podnožích jsou. Dnes vidím že to byla veliká chyba která vyplynula z neznalosti a neinformovanosti. Díky Mirek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 208.62 (?), 11.5.2010 12:45

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně třešně, kterou máme na zahradě již 8 roků, takže je to už docela velký strom a většinou je na ní tak 20 třešní. Kde je chyba? V okolí o žádné třešni nevím, máme jen ještě jednu okrasnou (prunus...). Navíc má hodně mšic, ale to už jsem si přečetla v jiných příspěvcích.Děkuji za odpověď Soňa

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 11.5.2010 13:55

Nejspíš jste si odpověděla sama:
...V okolí o žádné třešni nevím,...
Jestli hodně kvete, asi jí chybí opylovač. Okrasné třešně bývají sterilní.

host - 208.62 (?), 12.5.2010 11:45

Děkuji a chci se zeptat, v jaké vzdálenosti musí být další třešeň, aby to fungovalo? Soňa

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 16.5.2010 9:52
Po letošní zimě, a hlavně po nechutném jaru, kdy třešeň Kordia i obě meruňky (Maďarská, Marlen) nádherně kvetly, jsem se rozhodl k radikální obměně meruňky (Maďarská) a třešně. Stromy které rostou, kvetou a nerodí jsou mi na nic. U třešně nevím zda to bylo zimou a nebo opylením (v dosahu 100-200 m jsou jiné třešně), meruňka to opět schytala zimou, všechny stromy pak deštěm. Ctěl bych se dotázat na zkušenosti (pokud již jsou) se samosprašnou třešní Grace Star® na zakrslé podnoži a meruňku naroubovanou na trnce. Bohužel v době zhruba před pěti lety, kdy jsem stromy vysazoval, jsem se nezajímal na jakých podnožích jsou. Dnes vidím že to byla veliká chyba která vyplynula z neznalosti a neinformovanosti. Díky Mirek
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz