Roubování třešně
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.34 (?), 26.12.2007 21:51, zobrazeno: 207821x
Jak, kdy a co roubujete. Mám 5letou Karešovu a chtěl bych se pokusit naroubovat několik odrůd, dokud má slabé větve. Díky za rady. Pepík
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 12.119 (?), 21.1.2008 10:32
Dobrý den hledám kontakt na osobu která by mi naroubovala třešeň v okolí Říčan u Prahy. Nemám s tím žádné zkušenosti. Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.218 (?), 8.2.2008 19:03
Dobrý den, poměrně s velkým úspěchem umím roubovat jabloně a hrušně. Prosím poraďte mi, vruby mám již ve sklepě z třešně. Kdy nejlépe roubovat a zda není nějaký fígl, aby se to opravdu povedlo.
Děkuji za radu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.40 (?), 25.2.2011 18:27
Viem síce princíp vrúbľovania do rozštepu, ale stále mi nejde do hlavy, že aj keď skúsim vrúbľovať teraz na prelome februára a marca (skôr boli veľké mrazy), a do hrubšieho podpníka vložím dva vrúble na protiľahlé strany, nevadí tá medzera medzi nimi? Veď do nej natečie vosk, ako to zrastie? A ešte jedna otázka: odstraňuje sa kôra na bočnej časti klina na vrúbli, ktorá smeruje do vnútra? Ďakujem
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 25.2.2011 19:28
Pan Zavřel uvádí na prvním místě roubování do rozštěpu, u peckovin bych to na první místo nedal.Máte pravdu, určité nebezpečí zatékání nejen vosku, ale hlavně vody tam je.Důležité přitom je, aby se kryla vnější pletiva roubů s podnoží, vniřní kambium se neodstraňuje.Rozštěp dělám až v míze, u peckovin nejraději roubuji angl.kopulací na mladé dřevo. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.40 (?), 25.2.2011 19:56
Ja sa tiež chystám niekedy najbližšie začať, ale ešte okrem predchádzajúcich problémov, hlavne zatekania vosku do rozštepu, riešim dilemu, či znovu obehnúť všetky staré čerešne v okolí a narezať vrúble priamo zo stromu na strom, alebo môžem teraz použiť a j tie, ktoré mám ešte samozrejme nenapučané v pivnici od januára...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|