Kvas z třešní
|
|
|
|
|
 |
 |
|
jancaabob - (13) - 9.130 (?), 12.6.2008 21:16, zobrazeno: 21802x
Co všechno mám přidat do kvasu z třešní?.Budu jí dělat poprvé.Díky za radu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 246.181 (?), 12.6.2008 21:35
Doporučuji prostudovat knihu: Příprava kvasu na výrobu slivovice, autor: Jílek - Zentrich. Stojí asi 200Kč. Pokud chcete vyrábět slivovici i z jiného ovoce, je to nejlepší kniha na trhu jakou jsem kdy měla v rukách. Knihu mám na chalupě, víc můžu napsat v sobotu. Dorota
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.167 (?), 13.6.2008 7:54
do kvasu patří třešně, bez stopek, pokud možno vypeckované. Nic víc, nic méně. Hlavně počítejte s velice rychlým a bouřlivým kvašením a s tím, že se musí pálit co nejdříve po ukončení kvašení
|
|
 |
|
 |
 |
|
jancaabob - (13) - 9.130 (?), 13.6.2008 13:16
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.183 (?), 14.6.2008 9:29
Kvas z třešní bude dost tekutý i bez přidání vody. Přidáním cukru sice zvýšíte lihovou výtěžnost, ale už to nebude ta pravá poctivá pálenka
|
|
 |
|
 |
 |
|
jirka m - (8) - 176.7 (?), 22.6.2008 16:07
Dovoluji si připojit pár svých poznatků.Záleží na odrůdě.Dobré
zkušenosti mám s pozdní tmavou třešní odrůdy zřejmě Germersdoreská.Oproti tomu světlé bělice odrůdy Napoleono-
va mají vždy podstatně menší výtěžnost alkoholu stejně jako
pozdní červená odrůda u nás nazývaná Lotůvka.I když jsem odpůrcem přislazování kvasu cukrem, do tak namáhavě získaného kvasu bych přislazení 1 kg cukru na 100 ltr kvasu doporučil.A když je suchý rok a je nepříznivý poměr dužiny k
pecce, tak výsledek tak namáhavé práce je často sporný.Ne-
zkoušel jsem kvas přesít na sítě, třeba by se výsledek zlepšil.
S pozdravem Jirka m
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 23.29 (?), 30.6.2008 11:27
Vypeckovávat třešně je určitě hrozná práce a pochybuji že přínosná, za ty 2-3 týdny kvašení nebudou mít v kvasu nějakou velkou roli, je známo že letní kvašení je lepší zpomalit, takže nějaký tekutý stav bych neřešil, i když třešně samozřejmě hned rozmělníme. Letos jsou třešně kvůli suchu menší, tak uvažuji o přidání trochy medu do kvasu, ať se práce vyplatí a zároveň zůstane produkt čistě přírodní. Spíš řeším načasování vypálení a minimální množství-to je řekl bych podstatné, v tom bych potřeboval poradit, kdy odhadnout termín a tak, díky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jancaabob - (13) - 9.130 (?), 1.7.2008 20:32
Med do kvasu je prý pěkná blbost, ničemu nepomůže.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Misa86 - (1) - 100.104 (?), 1.7.2018 11:10
Dobrý den, letos poprvé zakládáme kvas z třešní, a chtěla bych se zeptat, jestli do kvasu patří i trochu vody rozmíchané z cukrem, děkuji
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|