Jakou odrudu třešně na slivovici?



tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?)
20.2.2010 22:46

co se týče vypeckování, nevidím důvod, jestli pecky nerozmelu... třešně, švestky,dám do sudu a pomačkám klackem, nedovedu si představit vypeckovat 100 kg třešní, jablka drtím sakumprásk a chuť je normální, co se týče výše napsaného, nejlepší chuť měl kalvados z prvních padaných jablek, skoro bez cukru, dal jsem kilo na 50 litrů a kalvík jak cuml, nejlepší je rok, dva dva odležet, je jemný, kolik stojí dřevěný soudek??...tmavší třešně mi připadají sladší, asi přitahování slunce na tmavou barvu a tudiž rychlé zrání a cukr...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 25.2.2008 15:44

Moje řeč. 
  Když už bych mermomoci nechtěl pálit s peckama, tak bych nevypeckovával, ale vykvašený mač přepasíroval přes povidlové síto.

               
host - 16.180 (?), 13.7.2008 19:50

mohl byste mi někdo poradit jak udělat alespon trochu chutné víno z třešní?

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 77.39 (?), 14.7.2008 21:14

Ze samotných třešní víno příliš chutné není, je fádní, mdlé a bez kyselin. Lepší je smíchat třešňovou šťávu s rybízovou či višňovou, optimální poměr je třeba vyzkoušet, závisí na cukernatosti a kyselosti ovoce. Teoreticky by šlo třešňovou šťávu okyselit citronovou kyselinou, ale nezkoušel jsem to.

                     
host - 37.178 (?), 15.7.2008 15:31

Děkuji za odpověd. Ještě by mě zajímalo, jestli by bylo k něčemu dobré, kdybych do třešnového vína přidal sušené vinné kvasinky.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 15.7.2008 15:47

Jistě ano, ale pokud je přidáte v sušené formě, než se stihnou rozmnožit, dávno je přerostou divoké kmeny žijící na ovoci či v cukru. Sušené kvasinky je nutno předem (asi 3 dny) rozmnožit ve sterilním moštu, šťávě nebo alespoň v povařeném cukerném roztoku (asi 10%), jinak to nemá smysl. Současným přidáním malého množství pyrosulfitu divoké kvasinky trochu potlačíte.

                     
host - 43.51 (?), 15.7.2008 19:02

Ty kvasinky určitě vyzkouším. Myslíte že bude stačit to jedno balení, má 0.6g na dvacetilitrový demižon? Dále jsem viděl že se prodává živná sůl pro kvasinky, tu je vhodné též přidat do roztoku? Děkuji za odpověd.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 77.39 (?), 15.7.2008 21:17

Ze sáčku lze rozmnožit kvasinky třeba na několik hl. 
Živná sůl je dobrá. Lze ji nahradit fosforečnanem amonným.

                     
host - 127.88 (?), 20.2.2010 17:38

abych nezakládal nové téma. Jakou vhodnou odrůdu slivoně na slivovici?

                     
host - 151.38 (?), 20.2.2010 18:14

Nemusíte.Vdiskuzním foru je dostatek založených diskuzí na téma " jakou na slivovicí".Např.  tady,nebo tady,nebo tady.

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 20.2.2010 22:46

co se týče vypeckování, nevidím důvod, jestli pecky nerozmelu... třešně, švestky,dám do sudu a pomačkám klackem, nedovedu si představit vypeckovat 100 kg třešní, jablka drtím sakumprásk a chuť je normální, co se týče výše napsaného, nejlepší chuť měl kalvados z prvních padaných jablek, skoro bez cukru, dal jsem kilo na 50 litrů a kalvík jak cuml, nejlepší je rok, dva dva odležet, je jemný, kolik stojí dřevěný soudek??...tmavší třešně mi připadají sladší, asi přitahování slunce na tmavou barvu a tudiž rychlé zrání a cukr...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika