Jak rozdrtit jablka bez drvica
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.27 (?), 2.10.2014 14:50
Nevím, jak se ten nástroj oficiálně jmenuje, my mu říkáme "Snůž", ale chlapi určitě budou vědět - na násadě je do S ohnutá pásovina/plech - používá se na žduchání vařených brambor pro drůbež, prasata. Jeden máme v přípravně krmiva, druhý jen na ovoce na přípravu na mač nebo právě na jablka (jde to s ním pěkně), kdy nestojí za to vytahovat a následně umývat drtič. A drtič elektrický máme samodomo výroba nožový na řepu - řepu už nedrtíme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 192.41 (?), 2.10.2014 20:49
Dakujem vsetkym za rady, to zduchadlo vyskusam, akurat rozmyslam co to nebude vadit aj pride stava do styku s kovom.
Dalsia vec co riesim je farba na lis, nebol dlhsie pouzivany a tak uz su na nom stopy hrdze, aku pouzit farbu na lis?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 2.10.2014 18:20
No ajaký máte štěpkovač? Jestli ten rychloběžný jako je Vares Shark, tak stačí umýt horkou vodou nebo parním čističem před akcí a po akci... (A nemusí být na několik hodin v roce ani z potravinářského nerezu.)
Na stejném principu (strouhání na plátky) pracuje i kruhadlo na zelí, na kterém to půjde rychleji než na kuchyňském robotu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.27 (?), 2.10.2014 21:20
Pane doktore, myslím, že zítra budu muset "nažduchat" jablka a nafotit. Kdych to neměla odzkoušené, nebudu to navrhovat jako řešení - samo, že nelze naráz plný kýbl, tak čtvrtinu zvládnu opravdu na dost malé kousky. Pane P.Z. - vždyť i drtiče mívají kovové nože, proč by t mělo vadit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.50 (?), 2.10.2014 21:48
a co takto pouzit ocelovy rost. Polozit nan jablka a poskakat cizmami, kusky jablk poslat dole pod rost do vanicky. Takyto rost sa pouziva na konstrukcie stropov schodisk a podobne.
|
|
|
|
|
|
|
|