Zelená ryngle - kvete, ale malé plody opadají
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 19.199 (?), 16.4.2015 6:21, zobrazeno: 10192x
Na chalupě máme zelenou ryngli. Bohatě kvete, jakmile ale nasadí malé plůdky všechny opadají. Nevíme, čím to je, pokud by se jednalo o opylení, v těsné blízkosti je švestka.Nebo potřebuje mít navíc opylovače Nancyskou mirabelku? Díky za radu.Dana
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.2 (?), 16.4.2015 22:19
Dovolím se zde zeptat, zda se musí stříkat proti pilatce také myrobalány. Vloni kvetl celý strom a plodů bylo málo. Ostatní slivoně co jsem postříkal tak plodily hodně. Myrobalán jsem nestříkal, protože jsem si možná hloupě vzal do hlavy, že na něj pilatky nejdou. Václav
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4605) - 38.136 (?), 26.4.2015 15:30
Mně už Čačanská lepotica ze tří čtvrtin odkvetla, tak jsem ji stříknul Calypsem. Snad pár hodin nebude pršet.
Myrobalán se také stříká.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 26.4.2015 22:35
Dal jsem bílé lep. desky, už se na ně chytají. S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.73 (?), 31.5.2015 9:45
Třetím rokem jsem všechny slivoně při odkvětu postříkal proti pilatce a zatím všechny plody na nich drží a neopsdávají. Předtím jsem na plody čekal marně, stromy byly i 8 let staré a žádné plody na nich nebyly. Holt to bez chemie dnes už asi nejde. U vysokých a velkých stromů pilatka vlastně jen redukovala množství plodů, ale u dnešních "stromečků" to dokáže zlikvidovat všechno.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|