Za kolik prodat slivovici



host - 180.2 (?)
5.12.2009 1:21

A proč z té slivovice děláte takovou vědu? Jestli je taková nebo maková, stejně vám jen profičí hrdlem a žaludku je to jedno, tedy pokud to není jed. Všechno je to jen líh z určitou příchutí podle ovoce nebo jiných přísad.  Odporná by byla jedině z plesnivého kvasu nebo kdyby byl kvas z přemíry shnilého ovoce nebo kdyby do kvasu někdo soustavně kálel. Můj otec dělal slivovici 50 let a pálila se z všemožného ovoce a hosté se z ní opili vždy stejně. A když budu chtít opravdu dobrý a jemný alkohol, tak si zředím čistý líh, který nemá žádnou odpornou příchut. Něco jiného je třeba víno, to je někdy opravdu odporné více a někdy méně ale odporné je obyčejně vždy. Slivovice je odporná akorát tím, že pálí do krku jak každý jiný tvrdý alkohol.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 51.120 (?), 7.11.2009 0:22

Letos se zase vydařila. Z 220 - 230 l hruškového kvasu jsem 4. 11. vypálil 24,5 l 52 % hruškovice.

                  
host - 228.58 (?), 8.11.2009 12:49

mohla by to být Merodova, stará belgická odrůda, mám ji asi stoletou, rodí ročně 500kg hrušek

                     
f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 51.120 (?), 9.11.2009 0:20

Díky za Váš názor. Pokusím se o ní něco zjistit a samozřejmě budu rád i za další pomoc při určení odrůdy.

                     
f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 51.120 (?), 10.11.2009 20:52

Ta Merodova to není, ta má prý načervenalou dužninu. Nakonec jsem zjistil, že je to Špinka (Šedá letní) - lidově Škaredka, Václavka, Cikánka, Otrubka, Smolinka, Kožená ap. Více v diskuzi HRUŠNĚ - JAKOU ODRŮDU NA HRUŠKOVICI?

Dík za snahu.

               
Jirka.zahrada.cz - (9) - 21.210 (?), 7.11.2009 17:11

Pokud si člověk slivovice váží a není alkoholik, tak dokáže polovinu slivovice schovávat i dvacet, třicet let.

                  
host - 51.120 (?), 8.11.2009 1:08

Tak to nevím, jakou to má pak po tolika letech chuť? Ale možná vím. Staré zásoby se mě vždy podařilo rozumně zužitkovat nebo prodat. Tolik ovocné pálenky bych neměl ani kde skladovat, pokud bych chtěl každoročně pálit. Nejdéle jsem měl uloženy vždy 2 x po 1 l zkaždého zajímavého druhu a ročníku max 15 let (tj. těch 30 l), potom jsem to během roku zredukoval na 15 x 1 l. Nakonec jsem to začal též postupně redukovat. K dnešnímu dni mám pár litrů z loňských a předloňských pálenek a zpětně do roku 2003 některé zajímavé pálenky, vždy po 2 x 0,5 l od každého druhu. V r. 2007 se mě podařila i jedna vynikající směska pozdních meruněk + tmavě rudých až černých třešní Uherka v určitém poměru. V uvedený rok se po ní jen zaprášilo. Další roky se mě zralost těchto dvou konkrétních druhů a odrůd ovoce nepotkala. Poslední 3 litříky chráním jak oko v hlavě, ale 20 let určitě nevydrží. To bych se ji už asi nenapil. A co se týče ceny? Tento zbytek je již neprodejný.

Rozkošný

            
Jirka.zahrada.cz - (9) - 21.210 (?), 7.11.2009 17:13

Plně s vámi souhlasím. Lidé co jen pijí a sami nepálí nevidí veškerou práci která je okolo a pak se ohání argumenty typu: "Však si za to dal v páleni 116kč/l.. tak za co teď chceš 300kc?" Skutečná cena domácí slivovice je silně podhodnocena.

               
host - 201.151 (?), 8.11.2009 12:55

Cena je vždy dána poměrem nabídky a poptávky. Můžete si své slivovice cenit třeba na 500,- za litr, je ale otázka, jestli ji za tuto cenu někdo koupí.

                  
f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 51.120 (?), 9.11.2009 0:17

Tu za 500 Kč vypiju sám nebo s přáteli. Nebo ji vytáhnu při nějaké slavnostní příležitosti či ji někomu věnuji. Jinak s hruškovicí nejdu pod těch 280 Kč (protože se letos urodilo) a na té trnkové a meruňkové trvám. Je třeba si v okolí neudělat ostudu nějakým aušusem a najít si svoji stálou klientelu. A pijani ať třeba pijí různé levné patoky či třeba okenu.

                     
host - 180.2 (?), 5.12.2009 1:21

A proč z té slivovice děláte takovou vědu? Jestli je taková nebo maková, stejně vám jen profičí hrdlem a žaludku je to jedno, tedy pokud to není jed. Všechno je to jen líh z určitou příchutí podle ovoce nebo jiných přísad.  Odporná by byla jedině z plesnivého kvasu nebo kdyby byl kvas z přemíry shnilého ovoce nebo kdyby do kvasu někdo soustavně kálel. Můj otec dělal slivovici 50 let a pálila se z všemožného ovoce a hosté se z ní opili vždy stejně. A když budu chtít opravdu dobrý a jemný alkohol, tak si zředím čistý líh, který nemá žádnou odpornou příchut. Něco jiného je třeba víno, to je někdy opravdu odporné více a někdy méně ale odporné je obyčejně vždy. Slivovice je odporná akorát tím, že pálí do krku jak každý jiný tvrdý alkohol.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika