Vzrůst/výška slivoní
|
|
|
|
|
|
|
|
QAC - (7) - 126.122 (?), 23.2.2010 14:22, zobrazeno: 16337x
Dobrý den,
pokáceli jsme ořešák a chtěla bych místo něj něco... možná slivoň, přemýšlela jsem ale třeba o jedlém kaštanu, zatím nevím a nejsem rozhodnutá, spíš jsem bezradná... chtěla bych mít nějaký "jedlý" strom, ale každopádně aby byl vyššího vzrůstu. Když jsem hledala na netu něco o švestkách, našla jsem všechno, krom výšky. Tudíž bych moooc prosila, jestli byste mi mohli doporučit slivoň, která bude fakt vysoká, příp. i info, zda by jí nevadilo být na místě, kde býval ořešák...?
Díky, katka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
QAC - (7) - 126.122 (?), 23.2.2010 18:52
Takze staci fakt jen vybrat tu spravnou podnoz a odrudu si muzu vybrat dle chuti? No tak to by bylo super... :)
... a da se cca odhadnout ta vyska?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
QAC - (7) - 126.122 (?), 23.2.2010 20:33
no jo no, ořešák to nebude, no :))), ale ty 4 metříčky by mi stačily :)
hrušku právě už máme... takže asi třešeň. Akorát ještě pořád pořádně nechápu - když bych se teda rozhodla pro třešeň, tak zase jen a pouze závisí na podnoži?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 25.7.2011 15:55
V podstatě je to věci každeho pro co se rozhodne, prakticky vše jde upravit do libovolne vyšky řezem a tvarovanim.Pokud chcete pěstovat ovocny "topol" tak stači spodni kosterni větve posunout do požadovane vyšky.Ale male upozorněni-Vysokokmenne ovocne stromy se dost obtižne sklizeji a i udržuji.-jinak nejlepe se o vhodne nabidce opravdu dozvite v ovocne školce nikoli v obi a pod.,tam vam tež mohou vysokokmenne ovocne stromy nabidnout.Jistěže to vše zaleži na podnoži, jen par školek se se svym sortimentem zabyva i vysokokmennymi vypěstky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|