Katinka na myrobalánu ve výborné půdě, a s podstatným dusíkovým přihnojením mi způsobila nemalé obtíže při tvarování stromku.Rostla jak topol-bujné výhony zpříkra nahoru.Ono nestačí počkat do doby, až bohatá úroda ohne zpříma roustoucí výhony do skloněné polohy, to by se člověk načekal, a ze stromu by do té doby bylo koště na zametání.Mám ve zvyku tvarovat strom s terminálem, a vyvazovat boční kosterní větve do snesitelného uhlu, proto jsem při této kombinaci podnož x odrůda musel velmi pečlivě boční obrost vyvazovat.Nyní, když strom nastoupil období plodnosti, už tolik nepřirůstá, a intenzita růstu se umoudřila.
Protože máte stejnou kombinaci, poradil bych nejdůležitější radu -moc nehnojit, nebo vůbec dusíkem-to až později, až přijde do plodnosti.U mě to bylo šestým rokem.Výchovný řez je třeba dělat.Pokud ji nebudete řezat, bude v prostřední části koruny vyholovat, pokud ji budete řezat příliš bude nasazovat vlky kolmo vzhůru.Korunku máte založenou dobře, proto bych pouze na jaře zastřihával bujné výhony, kolmé nahoru vysřihnul pryč.No a pozdějšími roky vyvazovat nahoru rostoucí výhony.