Vlaška končí
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 1.6.2013 19:24
Možná, že můžete dál snít svůj sen o královně Vlašce, protože máte dobrou náhradu za ní.Nemyslím tím odrůdu Elena(Vlaška' x 'Stanley),ale odrůdu Topking (Čačanská najbolja x Italian Plum).Myslím si totíš, že Ten Italian Plum je synonymum pro Vlašku.Kdyby náhodou to nebyla pravda, tak tam budou podobné rysy-vzhled, tvar plodu, vzhled stopky, a obě pocházejí z Itálie-myslím Vlašku i Italian Plum.Bylo by se dobré podívat i na Topking, zda má podobně odkloněné pupeny jako Vlaška.Topking i Vlaška mají podobnou dobu zrání.Topking má mít údajně více cukru.Mě nezbude, než si znova prověřit tu Vlašku, zda jsem ji neopovrhnul v minulosti zbytečně.Časem si objednám nezávadné rouby z Litoměřic.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 238.154 (?), 4.3.2013 20:05
Podle poslední fotky bych řekl na 99 procent, že je to Vlaška. Honza z Vysočiny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 1.6.2013 16:45
Když se tak dívám na tu svoji "vysněnou" královnu švestek - Vlašku, tak si říkám, že nebýt PPV, tak strom prosperuje velmi dobře, má pěkné přírůstky, rozrůstá se, mohutní, bohatě kvete, má velmi slušnou násadu plodů, až se mně vůbec nechce ho likvidovat. To samé by se dalo říct o meruňce Radka, taktéž nakaženou PPV.
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 1.6.2013 19:24
Možná, že můžete dál snít svůj sen o královně Vlašce, protože máte dobrou náhradu za ní.Nemyslím tím odrůdu Elena(Vlaška' x 'Stanley),ale odrůdu Topking (Čačanská najbolja x Italian Plum).Myslím si totíš, že Ten Italian Plum je synonymum pro Vlašku.Kdyby náhodou to nebyla pravda, tak tam budou podobné rysy-vzhled, tvar plodu, vzhled stopky, a obě pocházejí z Itálie-myslím Vlašku i Italian Plum.Bylo by se dobré podívat i na Topking, zda má podobně odkloněné pupeny jako Vlaška.Topking i Vlaška mají podobnou dobu zrání.Topking má mít údajně více cukru.Mě nezbude, než si znova prověřit tu Vlašku, zda jsem ji neopovrhnul v minulosti zbytečně.Časem si objednám nezávadné rouby z Litoměřic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|