Vhodné odrůdy pro pálení



host - 182.227 (?)
3.11.2014 12:51

No samozřejmě Durancie bez cukru.Škrabe i tak.P

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 210.42 (?), 30.10.2014 19:58

Ještě jsem letos zvědav na slivovici z Top taste...

                     
host - 112.23 (?), 1.11.2014 18:02

Dobrý den

Na pálení doporučuji určitě durancie... dle mého názoru je to nejlepší odrůda na slivovicu... dlouho drží na stromě, takže pokud vyjde na podzim počasí a neprší měsíc v kuse, tak se dají trnky otřepat v říjnu najednou a bečka je za den naplněná... durancie taky velice pěkně kvasí - kvas je hodně řídký jakmile si trnky sednou v bečce... z durancií taky dobře teče - loni 200 l kvasu - 28 l slivovice (50 %) bez přidání cukru samozřejmě... takže vysaďte 100 ks durancií a až začnou pořádně rodit, tak si vemte dva týdny dovolenou a pořiďte 1000 l bečku :-)

Ještě bych se rád zeptal jak dosáhnou zkušení milovníci destilátů toho, že mají slivovici ze směsi durancie a domácí? Když tyto odrůdy mají poměrně velkou mezeru mezi dobou zrání... to se smíchají až jednotlivé vykvašené odrůdy v pálenici? Nikdy jsem to takhle nezkoušel, díky za radu...

Martin

                     
host - 210.42 (?), 1.11.2014 18:52

Úplně jednoduše-např. smíchám kvas popř. lajtr.

                     
host - 192.50 (?), 2.11.2014 11:55

Jak to myslíte?

                     
host - 182.227 (?), 2.11.2014 12:24

Z Durancií se pálí a pálit bude, protože dobře"teče",ale nikdo mě nevymluví, že slivovice jen z Durancií škrabe v krku.P

                     
host - 13.189 (?), 3.11.2014 12:49

Teče, ale je to podle mého názoru jedna z nej slív, pořád víc osvědčená jak nové hybridy typu Top Taste.

Nepřidávejte cukr a škrábat nebude, nebo přepasírujte kvas před odvozem do pálenice, třeba budete překvapen ;-)

Floki

                     
host - 182.227 (?), 3.11.2014 12:51

No samozřejmě Durancie bez cukru.Škrabe i tak.P

                     
host - 182.5 (?), 3.11.2014 15:42

A pil jste ji někdy?

                     
host - 125.240 (?), 5.11.2014 16:55

Pokud je dobrý kvas z vyzrálých (ne nezralých) durancií a dobře vypálený, nemůže škrábat. V pálence je jen výraznější (proti pálence z Domácí velkoplodé) hořká příchuť po peckách, jak už bylo několikrát napsáno.

                     
host - 156.130 (?), 5.11.2014 21:34

Pokud škrabe v krku, tak to není problém samotné odrůdy, ale chyba je někde jinde...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika