Pohovořte krátce o odrůdách ovocných dřevin, které pěstujete. Na fotce je například kanadská pološvestka VERITY. Našla tato odrůda uplatnění na vaší zahradě? Prozatím se u mě jedná o dosti sladkou až fádní chuť této odrůdy. Oproti úvodní fotkám doktora Miloše Vysloužila nejsou plody zdeformované virovou šarkou švestky ani letos, ani v minulých letech.
Loni jsem byl velmi potěšen kvalitou švestky Verity (tuším původem z Kanady). Vysoká plodnost, velké plody, velmi dobrá sladce aromatická chuť. Letos nadšení z odrůdy vyprchalo. Nejenže monilie kosí ještě nezralé ovoce, hrbolatá slupka vypadá jako pozdrav od paní Šarky.
Tento rok je veľmi dobrý test pre všetky odrody marhúl, sliviek a broskýň. Na jar to bol mráz a moníliový úžeh a teraz v lete je to moníliová hniloba plodov. Jano
Jeden z prvních předčasně zralých plodů odrůdy VERITY i s vzorně pracujícím obalečem uvnitř. Pokud by měl mít tuto fádně sladkou chuť podobnou přezrálému Stanley nebo Valoru (jen někdy), tak by to byl také jeden z adeptů napřeroubování odrůdou Toptaste.
Nevím, jestli lze v této "stanleyovité" odrůdě nalézt nějaké zalíbení, stejně, jako je původně našel pan Vysloužil. Všude je patrný rukopis předka všech těchto odrůd - Velkovévody (Grand Duke), ať je to Stanley, Valor nebo Verity.
Pohovořte krátce o odrůdách ovocných dřevin, které pěstujete. Na fotce je například kanadská pološvestka VERITY. Našla tato odrůda uplatnění na vaší zahradě? Prozatím se u mě jedná o dosti sladkou až fádní chuť této odrůdy. Oproti úvodní fotkám doktora Miloše Vysloužila nejsou plody zdeformované virovou šarkou švestky ani letos, ani v minulých letech.