Valor

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
21.9.2016 14:55
Jak vidíte z fotek, Valor plodí ve shlucích, takže jeden napadený plod uvnitř shluku často nakazí hnilobou i několik sousedních. Žádné švestky jsem zatím proti MHP (moniliová hniloba plodů) nestříkal. Valor jsem sklidil najednou hlavně kvůli ptákům, ale ideální to nebylo. Některé plody byly podtržené, i když na pohmat povolily. Uležením se jejich chuť už nezlepšila.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 6.9.2016 12:04

Valor má velmi vzhledné plody i listy.

Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor
Valor

host - 123.101 (?), 16.9.2016 19:22

Jak je na tom Valor s odolností vůči monilii, musí se stříkat?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 21.9.2016 14:55
Jak vidíte z fotek, Valor plodí ve shlucích, takže jeden napadený plod uvnitř shluku často nakazí hnilobou i několik sousedních. Žádné švestky jsem zatím proti MHP (moniliová hniloba plodů) nestříkal. Valor jsem sklidil najednou hlavně kvůli ptákům, ale ideální to nebylo. Některé plody byly podtržené, i když na pohmat povolily. Uležením se jejich chuť už nezlepšila.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.9.2016 11:00

Nejhorší byl Valor, ale strom je pěkný.

Zdravím všechny "valoristy"smiley S Valorem to bude pravděpodobně stejné jako se Stanley. Strom bohatě plodí a proto nemusí být kvalita u všech plodů vyhovující. Ano, strom je opravdu pěkný, jak píšete. Má dekorativní listy a výborně se tvaruje stejně jako Stanley. Na myrobalánu vždy něco naroste i při bohaté plodnosti. Plody zůstávají poměrně velké i při velké násadě. Proč Vás zklamal? Problém bude s moniliovou hnilobou dříve než plody řáně dozrají. Příliš podtržené plody, i když na pohmat povolí, nemusí dojít do potřebné kvality. Pozná se to podle toho, že plod není ještě celý modrý, ale z části ještě červený, i když už na pohmat povolí. Pokud nejste v oblasti zasažené šárkou, tak by kvalitnější plody přinesla například VLAŠKA.

JJM - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (65) - 150.59 (?), 25.9.2016 17:16

Valor u nás přináší stabilní sklizně obrovckých plodu přimeřené chuti.zvážil jsem největší plody a měly až 65 gr.Stromy na myrobalánu rostou nejslabeji z odrud, ktere pěstuji.Č.lep.otice Č.nabolja j a JOJO.Joju se letos pod urodou lamalo dřevo nejkřehčí z těchto odrud.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz