TopTaste shodila všechny listy
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.57 (?), 26.6.2017 23:18
Martin Votrubec: Ak vylúčime dlhšie trvajúce sucho (?), tak predčasný opad listov sliviek môže spôsobiť hrdza slivková (foto). Tá sa v r.2016 vyskytla v nebývalej miere. ALE! - hrdza väčšinou spôsobí to že listy opadajú o 1-2 mesiace skôr, teda cca v auguste-začiatkom septembra, aby to bolo koncom júna, to je veľmi neobvyklé. Tiež rozvoj hrdze podporuje najmä vlhké počasie, takže to tiež nesedí. Nepíšete či Ste preskúmali listy ktoré na strome zostali. Pre istotu by som ich prezrel, pre hrdzu slivkovú je typické že napadá spodnú stranu listov, prejavy nemusia byť veľmi nápadné. Príznačné je že po požmolení listu medzi prstami Vám zostane na nich hnedočierny povlak. Je to dosť veľká záhada, že by to bola hrdza slivková sa mi nechce príliš veriť... IH (P.S.: Pôda vyzerá byť na fotke dosť suchá, nevylučoval by som ani stresovú reakciu stromu na nedostatok vody, ale aké boli vlahové pomery viete najlepšie Vy sám).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 27.6.2017 7:12
Může to být i něco jiného, ale takto slivky reagují na sucho.P
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.217 (?), 27.6.2017 9:08
Který Wuxal jste použil a v jaké koncentraci?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 27.6.2017 9:35
Po infu o vláze, která je stromku přána a pohledu na kopku vedle loženou se hlavou ženou úvahy, že je to dobrá schovka pro myšovité a ponravy, kteří si hledají cosi potravy. SPCH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |