Topstar plus
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.98 (?), 23.12.2010 9:12, zobrazeno: 51777x
Dobrý, den. Mám prosbu, poradí mi prosím někdo s novou odrůdou Topstar plus? Nějaké informace na internetu jsou, ale zajímal by mě Váš názor. Díky Jindra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 15.8.2012 21:21
Zdravím,
Tophit bude lepší verze najbolji asi hlavně jen v mírnějším rozložitějším růstu, vyrovnanosti plodů a vyšší plodnosti. V chuti mi zatím připadal vcelku lepší než najbolja, ale jinak žádný zázrak. Na rodnou se těším, už je modrá, ale tvrdá. Dnes jsem jedl Topking a myslím že ho zařadím mezi rodnou, gabrovskou a domácí, asi bude mít nadále svoje místo.Někomu může přijít až dost sladký, ale mně vyhovuje. Topstar nemám, asi se po něm poohlídnu, těch topů je na mě už nějak moc:-) david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 2.9.2013 8:34
Prvních plodů bylo asi 10, ten u kmínku zbyl jako poslední. Myslel jsem, že jde o pozdní velkoplodou odrůdu, tak jsem si jich začal všímat, až padaly na zem. Překvapila mě sladkost (taky trochu měkost) dužiny, docela nepodobná většině Topů. které u nás mají spíš fádnější chuť (Topfirst, Tophit, Topgigant) O něco lepší jsou Top 2000 a Topking, ani ty ale sladkosti Topstaru nedosáhly. Rozdíly jsou patrně dány různou náročností na teplo, což je u nás rozhodující.
Hanitě se asi chutí nevyrovná žádná současně zrající odrůda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|