Tophit
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 15.9.2016 10:21
Proč asi, Miloši, prozatím nenecháváš plody na Jofele, Juně a Haromě? Protože je necháváš vyrůst. Tophity na wangenhaimově rodí hodně, ale jsou to stále malé stromky. To je špatně. Pak se nemůžu divit, že toho má Tophit už "plné zuby". To samé je s Hanitou. Na wangenhaimově rodí hodně, ale přece jen ne tolik, jako Tophit, takže stačí vždy něco narůst. Všechno to "krmení" Tophitu má za následek jen to, že kvete a rodí stále více.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.248 (?), 16.2.2019 15:25
Hezký den,
prosím o Váš názor. Potřebuji nahradit Tophit (monilie, chuť) nějakou pozdní slivoní. Uvažoval jsem o Eleně, kterou mám 5 let na druhé "zahradě" ---zatím plodila 2x pár plodů a z toho nejde vyvodit žádný závěr. Z popisů Eleny na zahrada.cz plyne, že monilie ji postihuje také hojně....Amers? Děkuji Jirka Poděbrady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.248 (?), 16.2.2019 18:58
Hezký večer,
děkuji, zapoměl jsem napsat, že pěstuji i Stanley... z pozdních Presentu, Hagantu, Topend (již krumpáč), Jofelu--zatím nerodila, Bluefree. Presenta je OK, ale stejně loni 50% plodů zničila monilia.OK je i Toptaste, ale ten u mě zraje v srpnu. Nenapadá mě co zasadit za Tophit... Elenu? Máte někdo pozitivní zkušenost z Amers? Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TomNR - Stříbrný Zahrádkář (356) - 167.218 (?), 18.2.2019 8:04
u mna tophit sluzi dobre, z jeho kmienku je kolik pre morusu :)
vazne..nitra, teply juhozapadny svah, tophit uroda krasnych velkych plodov, chut ziadna. stromcek skoncil. podobny osud postihol aj topendplus ale kedze to je pekny stromcek tak dostal sancu na volnom priestranstve pod lesom.
obe odrody (tophit +topendplus) maju krasne velke plody a obrovsku plodnost, chutovo slabota
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|