Tophit
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 9.10.2012 19:13
Tophit má tu vlastnost, že se hodí na dlouhodobější skladování, a méně hnije, plesniví.Právě proto, že je méně šťavnatý, jakoby suchší, asi po Lepotici.Skladováním v dobrých skladovacích prostorech, při nižších teplotách se doba ještě prodlouží.
Kvalitu Eleny neumím posoudit, ale té Presenty je asi škoda.Při stále se více oteplujícím klimatu se i Presenta dostává do provozního okna(jak se s oblibou vyjadřují mechanici ve formuli jedna o teplotě pneumatik),a stihne dozrávat na podzim i ve vyšších polohách.Je to výhodné prodloužení švestkové sezony, při vysoké kvalitě materiálu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.70 (?), 4.9.2012 18:41
A je to opravdu Durancie?
|
|
|
|
|
|
|
host - 238.154 (?), 4.9.2012 19:58
Del mého názoru to není Durancie ani náhodou. Uz podle tvaru plodů. A podívejte se na kohaplant.sk, jak prodává Aprimiru. Mezidruhový kříženec, pche! Posvádět se nemá... a ještě ta zdařilá fotomontáž plodů... Honza z Vysočiny
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 23.9.2012 21:03
Jak to vypadá, tak pro odrůdu Tophit mám prostě slabost. Dnes jsem si velice pochutnal na jejích plodech, vyznačujících se vysoce jakostní dužninou a výraznou, velmi dobrou chutí. Odrůda zřejmě nemá v genech zakódováno větší množtví cukru při dozrávání, ale právě i taková to ostřejší navinulost je na konzumaci příjemná. Chuť je to určitě zajímavější, než u taktéž měkčích, ale jaksi fádních plodů Eleny. Škoda jen, že se na vyzrání plodů musí také dlouho čekat a tudíž jsou plody také delší dobu vystaveny škodlivým činitelům. Jinak jsem letos s velkoplodým jakostním Tophitem spokojen. Kdyby ho bylo více, jistě bych se nezlobil (stále poměrně malé, ale hodně plodící stromky na podnoži Wangenheimova).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 9.10.2012 19:13
Tophit má tu vlastnost, že se hodí na dlouhodobější skladování, a méně hnije, plesniví.Právě proto, že je méně šťavnatý, jakoby suchší, asi po Lepotici.Skladováním v dobrých skladovacích prostorech, při nižších teplotách se doba ještě prodlouží.
Kvalitu Eleny neumím posoudit, ale té Presenty je asi škoda.Při stále se více oteplujícím klimatu se i Presenta dostává do provozního okna(jak se s oblibou vyjadřují mechanici ve formuli jedna o teplotě pneumatik),a stihne dozrávat na podzim i ve vyšších polohách.Je to výhodné prodloužení švestkové sezony, při vysoké kvalitě materiálu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|