Topfirst, Herman - dotaz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.216 (?), 14.7.2011 22:25
Já jsem si dříve myslel, že pěstovat tyhle nejranější odrůdy švestek je zbytečné, protože je v tu dobu dost meruněk a broskví. Teď se však často chodím dívat na Katinku, jestli už zraje. Je to prostě příjemné zpestření sortimentu ovoce. Katinka je povedená. Co jsem netušil je to, že např. Č.raná, která je mnohem starší, má stále plodů, co by na prstech spočítal. Kdo ví, kde je zakopaný pes. Stejně tak Těchobuzická. To, že R.G. a Lalomita se Vám zdájí lepší než Herman, beru na vědomí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.38 (?), 15.7.2011 12:52
Katinka nasledne zacala tiez, je zatial menej sladka, ale stavnata, chutna.
Libore Vaše Katinka je už k jídlu?V kolika metrech nad mořem?U mne zatím zelená s náznakem fialového odstínu.Bude k jídlu k poslednímu červenci.
Taky by mě zajímalo, kdy přesně zraje Topfirst.Pořizoval jsem si ho, aby zrál před Katinkou, a zatím to vypadá, že bude k jídlu po ní.Někde uvádí, že zraje dřív, někde zase, že je až po Katince.Je to asi odruda, která taky vybarvuje dřív, a je kjídlu o mnoho později.
rostislavik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 11.7.2012 21:31
Nemám k dispozici foťák. Zeťovi ho někdo ukradl a s mým starým to prý na internet nejde (já sám to neumím).
Herman u mne má s dozráváním letos menší zpoždění. Plody jsou jenom na části koruny, která je částečně zastíněná, ty ostatní zmrzly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|