Topfirst, Herman - dotaz
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 111.193 (?), 18.7.2012 22:53
Ta moja fotka z 12. je Opalu podobna, ta dalsia z 17. je uz viac modra. Rozkrojeny plod mam rovnaky. Moznosti su nasledovne :
1. Mam Opal - ale proti tomu je zrenie, udavane je po Katinke, koncom 7.
2. Mam Herman/R. Gerstetter - zrenie pred Katinkou by sedelo, modra tiez
3. Honzov Opal mozno za 5 dni bude ako moje foto zo 17. a mame obaja Herman/R.G.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.214 (?), 19.7.2012 16:51
Teď už je Opál víc do fialova, možná jej ještě vyfotím. Katinku, Herman bych měl mít někde také (pokud mi zrovna neuschl). Vloni neměly plody, letos to musím ještě prověřit. R. Gerstetter jsem vloni rouboval, takže si musím nějaký ten rok počkat.
Pro Petra z Pardubic: Až se divím, jak Opál na té fotce dobře vyšel, příliš jsem se s focením nepáral. Zase jsem si pomohl s bleskem.
HONZA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 20.7.2012 21:30
U mne Herman také zraje, postupně ho sklízím asi od středy, často zde silně fouká a tak se snažím spadlé plody včas zachránit před slimáky.
Ty fotky Libora se mi na Herman příliš nejeví. Moje plody jsou výrazně modřejší a také ta úroda. Nikdy jsem na stromku takto obalené větévky neměl. Ani před květnovým mrazem. Je ale pravda, že dost květních pupenů u mne zmrzlo buď v zimě, či v předjaří. Přesto se mi to nezdá.
Zítra se vrátí zeť z dovolené, tak ještě zkusíme, jestli se povede sem umístit foto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 151.38 (?), 21.7.2012 20:36
Herman, Opal,Ruth, nebo snad Lalomita?Která je vlastně na Liborových fotkách.Mohly by to být všechny.Ač nemám ani jednu z nich, měl bych malou nápovědu.V onom mnohokrát zmiňovaném Zahradkáři, září 2005 jsou všechny, až na Ruth.Na fotografii Hermanu se mi zdá stopka velmi krátká, a tlustší, než třeba na vedle vyfoceném Opálu, který ji má delší, a tenší.Na Liborové fotce mají plody stopku delší,a tenkou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 111.27 (?), 22.7.2012 8:50
Tak este prispievam detailom mojich sliviek. V porovnani s Katinkou je duzina maksia, stavnatejsia, sladka s menej slivkovou aromou, kostka sa oddeluje velmi dobre, plody maju typicke "ojineni", na obrazku su 2 plody vlavo dokonale omyte. Rynglotovu prichut som necitil. Vacsina urody je uz zjedena, Katinka zreje nasledne po nej, chutovo je o nieco lepsia.Vdaka preplodeniu boly plody mensie, zrovnatelne s Katinkou, avsak ca. 3x viac - obe boli nastepene rovnako do koruny Hanity.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|