Těchobuzická



Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
31.8.2012 12:18

Minulý týden jsem na Slovensku viděl reklamní nápis kde stálo: Obdivuhodné, automobilka XY vyhrála opět cenu za nejlepší auto roku.Já bych si z toho vypůjčil první slovo a napsal bych: Obdivuhodné, Těchobuzická se zlepšuje v chuti snad každým rokem. A opravdu, letos v chuti předčí i Gabrovskou, u které se letos dostavuje její chuťový standart až u měkčích plodů. Pravda, musíme brát na paměť to, co o Těchobuzické před nedávnem napsal pan Milan. Při nižší plodnosti se mně však zatím jeví, jako chuťově prvotřídní. Ještě bych dodal, že i když jsou plody stále tvrdší, jejich chuť je podle mě, výrazně
aromatická, výborná.

Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 20.8.2012 17:36

Otázka, Míťo, je jestli máš čeho litovat. Já tady stále zkouším nějaké Domácí švestky, ale s tím, co jsem kde v životě chutnal, to má zatím jen málo společného. Ještě, že si spravím chuť tou Hanitou. Na zralé plody Těchobuzické jsem zvědavý, je to stále ještě málo otestovaná odrůda, alespoň pro mě. Pan Mikeš má pravdu v tom, že Domácí švestka roste více vzpřímeně.

                     
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 119.49 (?), 20.8.2012 17:56

Platné je přísloví nechval dne před večerem. Koncem sezony Těchobuzickou ruším. Malé plody, šarka na listech, plody velmi propadávají. Letos poprvé zarodila tak, že je doslova modrá, ovšem než dojde ke sklizni, bude více jak polovina na zemi, chuť trpká.

                     
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 218.168 (?), 20.8.2012 21:26

No, tak to není moc dobrá zráva...

                     
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 151.38 (?), 21.8.2012 13:19

Trpělivost je ctnost králů.Všímám si, že komu nechutná odruda Těchobuzické, tak samo nechutnají plody Toptastu.Co je tomu příčinou?Snad vlastnost, že plody po zmodrání jsou v obou případech tvrdé, tuhé.Je proto třeba s nimi jinak zacházet, mit s nimi trpělivost, a počkat si až přezrají.Jsme zvyklí na to, že co je modré-to je zralé.Pokud plody aniž uzrají předčasně opadnou, je to o něčem jiném.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 21.8.2012 14:41

Chutnal jsem teď Těchobuzickou, ale chce to ještě pár dnů počkat. Zralejší plody jsou výborné, takhle bych si představoval kvalitní švestky. Připomínají mi chuť pozdní Presenty, stejně výrazná chuť. Prostě májí ty správné grády. Později se možná dostaví renglódová příchuť, nevím, zatím tam cítit není.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 31.8.2012 12:18

Minulý týden jsem na Slovensku viděl reklamní nápis kde stálo: Obdivuhodné, automobilka XY vyhrála opět cenu za nejlepší auto roku.Já bych si z toho vypůjčil první slovo a napsal bych: Obdivuhodné, Těchobuzická se zlepšuje v chuti snad každým rokem. A opravdu, letos v chuti předčí i Gabrovskou, u které se letos dostavuje její chuťový standart až u měkčích plodů. Pravda, musíme brát na paměť to, co o Těchobuzické před nedávnem napsal pan Milan. Při nižší plodnosti se mně však zatím jeví, jako chuťově prvotřídní. Ještě bych dodal, že i když jsou plody stále tvrdší, jejich chuť je podle mě, výrazně
aromatická, výborná.

Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
Těchobuzická (28.8. 2012)
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.9.2012 15:14

Stále ještě mám na stromě nějaké plody Těchobuzické. I přesto, že jsou tam tak dlouho, mají pořád ještě pevnou strukturu a neměknou. Chuť se nezměnila a plody mají stále stejný ostře navinulý až navinule sladký říz. Pokud by tato jejich kvalita zůstala i při vyšší plodnosti, tak by to byla velmi kvalitní pološvestka. Ale jsem ochoten věřit tomu, co napsal pan Boštička. Je docela možné, že u příliš mnoha plodů převládne v chuti pouze trpkost. To je ovšem prozatím pouze spekulace. Renglódová příchuť letos absentuje.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 22.9.2012 14:45

Jak je vidět, plody Těchobuzické vydrží i měsíc na stromě a neměknou. Vlastnost je to dobrá, ale co se týče chuti, tak ta se nyní stala poněkud méně výraznou, zdaleka ne tak oslnivě říznou a ostrou, spíše naopak. Přísné kritérium snesou už jen ty o něco větší plody.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 13.8.2013 14:28

Přestože plody Těchobuzické ještě nejsou zralé, vypadají letos větší než jindy v době sklizně. Po 10 letech (!) strom přinesl první úrodu, za kterou se nemusí stydět


                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 184.146 (?), 13.8.2013 14:46

Jo, jo, u mě je to stejné. A stejné to bylo i v loni. Zatím žádné přeplození jako u pana Boštičky, ani výpadek. Uvidíme, jestli tam bude ta renglódová příchuť.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika