Pěkné, pane ITB. Můžete dál sázet nebo roubovat.
Rajčata jsou venku, včera pěkně zapršelo a jsem docela rád, že už třetí rok prší alespoň trochu. Včerejší déšť byl možná dlouho poslední, protože příští týden mají dorazit letní teploty. Protože se začala objevovat mšice slívová (zkroucené listy), tak jsem ji trošku poškádlil mospilanem, aby dala pokoj hlavně mladým výhonům na menších stromcích a na roubech. Také jsem použil největšího přítele pěstitelů peckovin - TALENTU a to opět na suchou skvrnitost na broskvoních, do odkvétajících višní proti monilii a do hrušní proti rzi. To je panečku pomocník ten Talent, viďte. Takový univerzál už jistě jako náhrada nebude. Co se týče švestkomeruněk a aziatek tak by prozatím mohlo být tak dvacet plodů na Fortune, což je výkon. Rád bych si vymodlil alespoň jeden plod na Chernym Barchatu, ale nevím. Až teď jsem se dozvěděl, že švestkomeruňka Flavor Supreme je prakticky neopylitelná, takže to bude další prostor pro rouby. Proč mně zvadla už třetí Haroma, to je taky záhada. Stačil jsem přehodit nějaké rouby, protože mě to napadlo už dřív, že bude zase kolaps, zatím se zelenají, tak uvidíme, byly to dost tenké nítě.