Švestka Jojo

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?) 
29.9.2013 22:56
Chuť je docela dobrá, tepve pvní plody začínají zrát. Hodně jich je napadných monilií v celých trsch.Asi nejvíc ze všech odrůd.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 27.12.2013 20:34

Keď ste spomenuli to Jojo tak na čo sa vlastne hodí táto slivka?Sladká nie je tak do kvasu ani na lekvar nebude, Na jedenie tiež nie je lebo jej chuť hodnotím ako podpriemernú, tak na čo sa vlastne hodí? Jano

Řekl bych - hodí se na šlechtění. Být šlechtitelem, tak vezmu Jojo a budu ho křížít a křížit... Dřív nebo později musí vyjít v potomstvu odrůda lahodné chuti a zděděnou imunitou vůči PPV. Podobně na tom bylo před lety jablko Jolana. K jídlu nic moc, ale už se psalo, že z jejího potomstvba něco bude.

Nabízí se to, ale kdo víc projíždí internet, tak ten může "podat hlášení" jestli tomu tak skutečně je. Jestli už jsou nějací takoví kříženci Joja na světě. Já osobně bych si je zatím nekupoval. Jedině, že by měly takové reference, jako tenkrát Hanita. Ty se mně potvrdily. Myslím ohledně vynikajících chuťových kvalit. Pokud jde o tu moniliózu, tak to jsme si nerozuměli, pane Jano. Všeobecně se používá termín monilie, či monilióza, jak pro moniliovou hnilobu, tak pro moniliový úžeh květů (Monilinia laxa) s následným efektem "usychání" výhonů. Musím říci, že třeba můj oblíbený President trpí jen a pouze na moniliovou hnilobu plodů (Monilinia fructigena). Jinak jen zdravý, jako řípa a vitální až z toho "bolí hlava" (velmi silný růst). Moniliový úžeh je sem tam vidět, hlavně na Stanley, ale je to zanedbatelné. S tím Jojem máte pravdu, už ho mám celkem dost, i když letos byl snad nejsladší za poslední dobu. Ovšem jen část úrody. Chtěl jsem ho nahradit Chrudimskou, ale jak je vidět u Miloše, tak ani na tu není spoleh. Ještě bych dodal, že Jojo mělo letos hrubší strukturu dužniny (např. v porovnání s Tophitem) a odlučitelnost byla také nevalná.

host - 227.47 (?), 27.12.2013 21:32

Aby som to uviedol na správnu mieru pán Petr, Stanley trpí trochu moníliovým úžehom ale skutočne len trochu a ak zhruba dva týždne pred dozretím plodov prší tak aj moníliovou hnilobou plodov a Zelená ringlota u mňa má veľmi silný moníliový úžeh s veľkým usychaním výhonov ale moníliovou hnilobou plodov netrpí vobec. Keď som Vám včera písal tak som myslel moníliový úžeh kvetov a výhonov, ten ma trápi, moníliovú hnilobu plodov u Stanley neriešim pretože ju nemám každý rok, keďže v lete u nás boli silné dažďové zráźky naposledy v červenci 2011, inak máme v lete obrovské sucho a to monílie plodov nepraje. U nás v lete prší málokedy. Jano

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz