Švestka Jojo

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?)
7.4.2011 16:00

Ve Starklově on line shopu už odrůdu Jojo nevidím. Ostatní stojí necelých 200 Kč (nepočítaje poštovné) Jak už to u podobných prodejů bývá, je uvedena spousta zcela zbytečných informací o neuvěřitelném množsví lahodných, křupavých plodů, jemně kořeněných a ušlechtilých, o typické švestkové vůni atd. Ani slovo o tvaru, výšce kmínku, použité podnoži, citlivosti k šarce.
Bohužel, bližší údaje o podnoži často scházejí i u jinak seriózních "kamenných" prodejců

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
šípková Růženka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 144.178 (?), 6.4.2011 22:58, zobrazeno: 28955x

Tak jsem tu s dalším "stromečkem" . Tenhle klacek mi poslal starkl. Mám čekat, kde vyrazí nějaké větvičky a pak stříhat, nebo to nějak zastřihnout už teď? Zasazená je loni na podzim. Děkuji za odpovědi.

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 249.198 (?), 6.4.2011 23:08

Když zítra někde v zahradnictví koupíte JOJO nebo TOTASTE s korunkou a hnedka zasadíte (a říznete), uděláte lépe a o několik let předběhnete tuto "hokejku". Kolikátá je je to asi třída?

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (803) - 176.64 (?), 7.4.2011 8:52

Nechte jak je a zalívejte. Příště nekupujte zajíce v pytli.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 7.4.2011 9:13

Já bych se z uvedeného stromku zase tak neděsil. Jednoletý šikmo rostoucí výhon je přece možno pomocí delší rovné tyčky vyvázat do vzpřímeného směru. Ohýbání provést opatrně a citlivě, aby nedošlo k vylomení, třeba na několik postupných fází. Korunku zapěstovat jako ze špičáku. A stromeček bude jako lusk.

šípková Růženka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 144.178 (?), 7.4.2011 9:50

To zní dobře Wimpi, zkusim to 

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 7.4.2011 10:24

V každém případě, pracovník, který Vám ten stromek zabalil a odeslal, by si zasloužil věčný pobyt na loži vyvrhelově.

host - 180.2 (?), 7.4.2011 14:38

Pročpak? Je to zakrácený špičák, ze kterého se dá v pohodě zapěstovat kvalitní stromek. Stromky jsou sezóní zboží, takže to vypadá, že už jiné prostě neměli. Takových jsem zasadil desítky a bez problémů rostou. Stanislaw

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 7.4.2011 15:15

Jistěže půjde zapěstovat, ale až po nestandardním zásahu typu "do-do". Zajímalo by mne, zda byla paní prodejcem upozorněna, že neobdrží standardní stromek se zapěstovanou korunkou, ale zalomený  "špičák", případně jakou dostala slevu z ceny normálního stromku. To bych považoval za korektní.

host - 59.248 (?), 7.4.2011 15:30

Dokud budou lidi "hloupí" a budou kupovat u těchto pseudoprodejců cokoliv a za ty šílené ceny, tak ať s nimi dál vymetají zem. Vždyť si všimněte - v těch jejich katalozích, jak je na obrázcích ovoce (nejen), nakopírován tentýž motiv plodu hned několikrát! :-) Je to úsměvné. Prostokořené meruňky za bezmála 250,-? Kdo ví, jestli to nebude dokonce špičák... atd atd. Jediné, co chválím je občasná netradiční odrůda ze zahraničí... Schválně by mě zajímalo, kolik paní za ten špičák dala!? Mittw.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 7.4.2011 16:00

Ve Starklově on line shopu už odrůdu Jojo nevidím. Ostatní stojí necelých 200 Kč (nepočítaje poštovné) Jak už to u podobných prodejů bývá, je uvedena spousta zcela zbytečných informací o neuvěřitelném množsví lahodných, křupavých plodů, jemně kořeněných a ušlechtilých, o typické švestkové vůni atd. Ani slovo o tvaru, výšce kmínku, použité podnoži, citlivosti k šarce.
Bohužel, bližší údaje o podnoži často scházejí i u jinak seriózních "kamenných" prodejců

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz