Slivka odolná na neskoré jarné mrazy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 228.156 (?), 29.4.2022 20:38, zobrazeno: 1107x
Podobnu otázku som položil aj na inom fóre ale viac hláv viac rozumu..ktoré slivky vám najmenej vymrzaju na jar, sú otuzile..podľa mojich skúseností..
Toptaste, Katinka a Hanita v celku dobre, cacanska lepotica ako tak.
Horšia skúsenosť je s hagantou, Stanley a dosť zrejme vymrzli aj Topstar plus..
Odolnejšie by mali byť ešte Calypso a wangenheim ktoré som objednal..
Máte este skúsenosť s nejakou inou odrodu ktorá na jar nevymrza v kvete? Ďakujem
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.83 (?), 30.4.2022 21:11
Tento rok mi mráz jemne,,šlahol" a to nie prvý krát Presentu. Je to najneskoršia slivka ale z tých čo mám ja kvitne ako prvá. Vyššie spomínaný Topstar plus vyzerá bez poškodenia V minulosti mi niekolkokrát omrzol aj Toptaste, ktorý už ale nemám. Takže za mna osobne Presenta a Toptaste sú nachylné. Ostatné odrody ktoré pestujem mi hadam nikdy nezmrzli sú to: Bystrické, Durancie, Stanley, Topstar, Hanita, Čačanská rodná, Tuleu Gras a Valor
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.156 (?), 30.4.2022 22:14
Neviem čím to potom moze byť..u mňa toptasty sú takmer bez poškodenia a Stanley, Topstar,haganty, majú veľa čiernych piestikov..Stanley takmer 100 %
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.83 (?), 30.4.2022 22:16
Poloha, konkrétne miesto na záhrade, možností je veľa...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 1.5.2022 9:45
Na pozemku kolem potoka, kde mráz občas pořádně sedne pěstuju Jojo, Stanley, Domácí, Tophit, Bellamiru, Elenu, Hamanovu, trnkové odkopky. V nedávné minulosti tam byla ještě Durancie a o několik let zpět Valjevka. Na jednou starším stromě odkopkové trnky jsem měl na několika větvích naroubovaný pokusně Toptaste a Topfirst. Když se zadaří zmrzne úplně všechno nehledě na odrůdu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|