Skrútené listy

host - 120.122 (?)
15.5.2022 0:33
Letos je to snad všude, kde jsem se díval. Hálčlivec to není, jsou to přelétavé mšice, které nepřenáší mravenci, takže je tam nenajdete. V předjaří jsem stříkal i Calipsem a stejně přilétly a nacucly si. Myslím si, že na tyhle prelétavé mšice, není účinný žádný postřik.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4605) - 25.216 (?), 14.5.2022 16:41

Jednoznačně mšice.

host - 213.137 (?), 14.5.2022 21:59

No jednoznačné to opravdu není, kroutí a krabatí se mi listy na švestkách taky - nejvíc Durancie, mšice tam nejsou ani nebyly - byl mospilan na pilatku. V listech nic není vidět, naprosto čisté - buď ti roztoči jsou neviditelní nebo jsem měl taky tip na mrazové poškození v předjaří - myslím že už se to u švestek v minulosti objevilo a další listy už byly zdravé?

Mrazové poškození lze letos pozorovat i u meruněk a broskvoní, v březnu byly dvouciferné mrazy. MH

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4605) - 25.216 (?), 14.5.2022 22:52

Já trvám na mšicích. Cucly si a přelétly na jiné hostitele. Mospilan už není stoprocentně účinný a dlouhodobě už vůbec ne! Totéž je na rybízech. Listy krabatí, ale mšice jsou už dávno jinde. Podle mých zkušeností se po postřiku Mospilanem objevují nové mšice už za týden!

host - 120.122 (?), 15.5.2022 0:33
Letos je to snad všude, kde jsem se díval. Hálčlivec to není, jsou to přelétavé mšice, které nepřenáší mravenci, takže je tam nenajdete. V předjaří jsem stříkal i Calipsem a stejně přilétly a nacucly si. Myslím si, že na tyhle prelétavé mšice, není účinný žádný postřik.

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 15.5.2022 8:52

Hálčivec višňový je pouhým okem nerozpoznatelný.Dospělé saníčky jsou dlouhé max.0.2 mm.Na obrázcích tazatele musel hálčivec višňový řádit už v minulých letech (řídké a zaschlé letorosty),výskyt mšic také nelze vyloučit.Někde v sekci "slivoně" je vlákno kde pan zmapoval hálčivce pod mikroskopem i následná úspěšná léčba.

host - 9.120 (?), 15.5.2022 10:09

Na rybízu ty listy ale vypadají trochu jinak, místy jsou vybledlé a ne tak zvláštně zkoroucené. Taky na rybízu jsem ty bílé létavé mšice viděl, na švestkách nikdy a to stromy denně obcházím. 

host - 120.122 (?), 15.5.2022 13:33
Hálčlivec višňový větve vyholí, potom začínají metlovitět. Tady se listy kroutí, což je typické pro mšici. Tady nové výrustky už rostou klasicky.

host - 81.144 (?), 15.5.2022 15:24
Já pořád čekám až pán pošle fotku rozbaleného listu a nebo až napíše co uvnitř je. Do té doby je diskuse zbytečná. Doufám, že jsem jeho příspěvek nepřehlédl.

host - 136.83 (?), 15.5.2022 18:07

Ja som tiež striekal piliarku Mospilanom, a takéto skrútené listy sa mi objavili, ale iba na pár stromoch, tých najvyšších a iba na konárikoch, na samom vrchu stromčeka. Mám za to že dôvod je ten že pri postreku piliarky som asi postrekovačom tak vysoko nedočiahol.. Včera ked som bol na zahrade nemal som poruke žiadny insekticíd iba zvyšok Karate z predjarného postreku tak som tým ten vrch trocha fukol. Uvidím...

host - 213.137 (?), 15.5.2022 21:04

U mě to kroucení je jen na některých větvích, takže to nebudu zatím nijak řešit, ale vypadá to jako kadeřavost.

Listy jsou zkrabacené, po mospilanu žádné mšice nejsou - ani jedna detailně kotrolováno a nové výhonky už jsou na vrcholku kadeřavé jen co vyrašily. Nejvíc to je na Durancii. MH

Kadeřavost ?
Kadeřavost ?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty