Já tento rok také poprvé ochutnám švestičky, které jsem si dovezl až z Plzně -Toptaste.Už jsou modrorůžové, prý jsou nejsladší, dobré na pálenku, tak jsem zvědav.Každý strom urodil 3-5 švestek, tak nyní akorát do papulky pro děti
Pěstujete někdo Tophit, už se začíná vybarvovat, ale plody nemá tak velké jak uvádí literatura. Má být pozdní, tak mě překvapilo, že už růžoví. Loni těch pár plodu taky nebylo nic moc velkých, tak přemýšlím, jestli mi neprodali něco jiného. Dík Adam
O víkendu jsem byla na chatě (okres Kladno), a tam již dozrály nějaké slívy. Vypadá to jako švestky, chutná to jako švestky, voní to jako šveskty, sladké je to, jen se vosy olíznuly!
Pro pana Lucase.Tak Tipala už dozrává, dozrává nestejnoměrně, musí se přebírat.Chuťově není tak dobrá jako špendlíky, které jsem obral minulý týden, ale je šťavnatá, na marmelády i pálení bude jistě dobrá.Několik jsem zkušebně usušil a jsou jedlé.Jestli bude rodit jako doposud, tak je výrazně plodnější než špendlík.
Děkuji za zprávu, Tipalu zkusím na podzim sehnat. Chtěl bych ji na jídlo a jak říkáte snad i na sušení.Zvláště pokud je sladká a šťavnatá. V tom mě Topfirst zklamal.
U nás-kousek od Úštěku-Č.lepotica bude tak akorát během několika dnů. Je obalená, musela jsem dost podpírat, ale stejně se mi jedna z větví vylomila. Vypadá-dle ochutnávky zkušebních vzorků-, že červivé nejsou. Nebyla jsem se tam po dnešní příšerné noční bouřce, kdy se voda z kopce kolem valila i s kameny a štěrkem, podívat-snad další úhonu neutrpěla. M.R.