Potřebuji tip na dobrou švestku
|
|
|
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.71 (?) 4.3.2017 22:11
Ano, Gabrovská a další slivoně z Vámi výše jmenovaných se dají nevhodným řezem/střihem donutit k neplodnosti jak primární (není plodonosný obrost) tak i sekundární (příliš zastíněný plodonoš po plném zapojení listové plochy plody na nedostatečně osluněných místech shodí).
Pro udržování malé korunky je pak lepší u těchto odrůd provádět v letních termínech Zahnův řez se sesazováním k rozvětvení v tříletém dřevě.
SfK.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Enna - Bronzový Zahrádkář (74) - 7.69 (?), 3.3.2017 18:38
Ano, kvete každý rok, ale pak z toho nic není. Možná dělám něco špatně. I když stále vyhledávám zdejší vlákna, kde jsou potřebné rady a snažím se ze všech sil, aby se stromkům dařilo.
Na stejném místě v rozestupu 6-ti metrů mám ještě meruňku, 2 jabloně, broskev, třešeň a ryngle a všechny stromky plodí krásně zhruba 7 let. Všechny stromky jsou stejně staré.
|
|
|
|
|
|
|
host - 47.185 (?), 3.3.2017 20:29
Ja bych to tipnul na pilatku ktera vam veskerou urodu zlikviduje.mam na zahrade taky rynglu(pravdepodobne malvazinka)ktera kazdorocne byla obsypana kvety ale plody zadne az zde na foru sem se dozvedel o pilatce.po aplikaci postriku ryngla obsypana.
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.69 (?), 4.3.2017 9:19
Pilatkou to nebude, provádím proti ní postřik.
Jediné co mě ještě napadlo, jestli stromku neškodí každoroční stříhání. Protože nemám místo pro velký strom, chtěla jsem ho max. 4 metry vysoký. Teď má cca 3,5 m.
|
|
|
|
|
|
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.71 (?), 4.3.2017 22:11
Ano, Gabrovská a další slivoně z Vámi výše jmenovaných se dají nevhodným řezem/střihem donutit k neplodnosti jak primární (není plodonosný obrost) tak i sekundární (příliš zastíněný plodonoš po plném zapojení listové plochy plody na nedostatečně osluněných místech shodí).
Pro udržování malé korunky je pak lepší u těchto odrůd provádět v letních termínech Zahnův řez se sesazováním k rozvětvení v tříletém dřevě.
SfK.
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.121 (?), 16.3.2017 21:02
Gabrovska není samosprasna. Potřebuje v blízkosti opylovače. Třeba stanley. Jinak rodit nebude.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.225 (?), 3.3.2017 20:04
Ak strom kvitol prichádzajú do úvahy 2 chyby: 1. nie je opeľovač (zdroj peľu- iná odroda, alebo absencia včiel- prenášač peľu), 2. Piliarka slivková.
Z mojich skúseností odporúčam odrodu Hanita. Oddeliteľná od kôstky, so super chuťou, koncom augusta, veľmi skoro vstupuje do rodivosti, tzn. ochutnáte už druhým alebo tretím rokom.
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.66 (?), 3.3.2017 20:17
Také jsem "všemi deseti" pro Hanitu. Měla jsem Gabrovskou, málo plodila. Vzala si ji sousedka, dala ji o 10m dál a plodí dost - asi se jí u mne nelíbilo. Teď mám Hanitu a ta plodí o 106...Ale Hanita je i chuťově lepší. Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|