Ona je karcinogenita a "karcinogenita". Toto co jste poslal, je bohužel tak mizivě málo informací, že z toho nelze říct nic jiného, než to KBZ. Například, efekty různých chemikálií se zkoumají na naprosto absurdních dávkách. Tak absurdních, že kdybyste si to přepočetl na ovoce s obvyklou hladinou reziduí, vyšlo by Vám něco jako že musíte sníst 100 kg jablek každý den. Navíc je to celé o statistice a pravděpodobnosti...
Vám to asi vysvětlovat nemusím. Ale bohužel tyto základní věci neví většina "odborníků" v novinách, kteří velmi zasvěceně píšou třeba o "rakovinotvorných éčkách v potravinách" poté, co si přečetli pár vět v závěru nějaké, jinak správné a pravdivé, vědecké práce. Statistika a pravděpodobnost se na vysoké v oboru "žurnalistika" asi taky moc nepěstuje.