Omluva Hermanovi
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.35 (?), 15.7.2017 23:16
Ale letos bych se Hermanovi moc neomlouval. Plody jsou deformované, cukru mají málo. Na druhé straně můžu být rád, že jsou vůbec nějaké. Mnozí sousedé nemají letos nic.
Niektoré odrody sú po napadnutí šarkou nepoživatelné keďže stratia prakticky všetky cukry napr. Bystrická alebo Stanley. Niektoré sa aj po napadnutí šarkou dajú v pohode jesť, cukrov moc nestratia ako napr. Elena. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.35 (?), 15.7.2017 23:46
Ďakujem za tip pan Petr, v mojej okrajovej oblasti by bol Herman určite lepšia volba ako marhule alebo broskyne na ktorých mám tento rok len listy. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.133 (?), 16.7.2017 16:45
Ja mám mladý stromek Toptaste na Wawite, tento rok som zistil že dosť trpí jarným moníliovým úžehom asi ju bude treba každoročne postrekovať čo je dosť veľké negatívum.Bohato kvitol ale plody tento rok nemá.Asi tiež zmrzol. Katinku si z nemeckých odrôd ktoré mám cením najviac.Katinka je odolná na hubové choroby a dostatočne aj na šarku a na mráz. Pán Petr máte aj Topfirst? Mal by zrieť tesne pred Katinkou. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?), 16.7.2017 21:12
Tak se nejspíš budeme muset opět vrátit k té chemii, nic jiného nám, pane Mikeši, nezbude. Teď už tady s mšicemi páteříčky likvidovat nebudu, ale s těmi obaleči máte asi pravdu. Já jsem na švestky Calypso dával, ale podle Kuklen ani Mokošína nebyl ještě konec kladení vajíček, tak to bylo možná brzo. Beru to vždycky společně s obalečem jablečným I. generací. Co se týče Katinky, tak ta samozřejmě nemá chybu, o tom žádná. S nadbytkem úrody si lámat hlavu nemusím, v tom je výhoda mnoha odrůd v malém prostoru. Žádné velké stromy. Už jsem taky psal, že u nás jsou upřednostňovány meruňky a broskve, Kátinka a jiné švestky na odbyt moc nejdou. Já si je ale dokážu jinak vychutnat. Hermanu není mnoho a proto je mi vzácnější, než kdyby ho byl metrák. U Topfirstu mám, pane Jano, první úrodu, jelikož jsem před tím koupil falešné. Některé odrůdy jako Stanley, President, Topgigant, Presenta, Elena nebo Těchobuzická mají násadu normální, takže jim mráz ani špatné počasí v době opylení zřejmě nevadilo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |