Omluva Hermanovi
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 102.201 (?), 3.8.2013 13:15
Tedy, prvně se omlouvám za nevhodně zvolené vlákno, pokud někomu vzbuzuje nesprávné asociace. Byť mě jako první napadl lyžař Maier.
Dále zcela souhlasím s tezí p. Vinšálka o prvním ovoci. Včetně velké afinity slimáků ke spadeným plodům. Zajímavé je, že u nás nejdřív všem opadaným plodům ožerou slupku a teprve pak se pouští do dužiny.
Poslední zmínka se týká Julie. Má krásně zbarvené plody a odolnost vůči strupovitosti. Tuhá slupka a nepřesvědčivá chuť trochu vadí. Nejde totiž o první jablko (Stark Earliest, Vistabela zrají dřív) a po dalších letních odrůdách (Ametyst, Discovery, Mio, Jerseymac, Krasava) sáhnu raději. Uvidím, jak se ukážou noví kříženci (Mivibe, Dima, aj.)
P.s. Teď nevím, jestli bych neměl raději vykopat jabloň Gustavovo trvanlivé - kvůli Husákovi.
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 159.8 (?), 3.8.2013 21:28
Ti slimáci mají vůbec kladný vztah k (nejen) peckovinám - dnes jsem se o tom přesvědčil při sklizni Malvazinky - spadnuvší plody byly za pár hodin pečlivě okousány (slupka).
A když už se tu zmínila Julia, letos udělala radost (vlastně tak jako každý rok) jak množstvím, tak i kvalitou plodů. Mám tuto letní nenáročnou odrůdu rád - vypadá hezky, voní hezky, chutná a oproti většině letních odrůd se dá i dobře kulinářsky využít (pečení).
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.138 (?), 4.8.2013 9:34
Zdravim Vas. Akeho opelovaca pouzivate u Malvazinky?Vlit. sa uvadza zelena ringlota, ja mam Althanovu, Jojo. Ale Malvazinka mi malo rodi. Inak chut je velmi dobra. Dakujem P.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|