odrůda Katinka
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.70 (?), 30.1.2020 0:26
Na odběr roubů peckovin je už docela pozdě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
pavelmicek - Bronzový Zahrádkář (55) - 29.21 (?), 5.10.2020 11:09
Jsem sice na jihu, okolí Brna, ale už náběh na Vysočinu a taky 380-400mnm. Mám Katinku, Durancii, Toptaste, Lipnickou. Katinka ze všech roste nejpomaleji, krátké přírůstky, větvě moc nezesilují. U všech zákládám poctivě korunu, hodně řežu, všem švestkám, meruňkám i jabloním se velmi daří, ale Katinka zaostává. V květu jsem ji ještě neměl. Ale to že mi neroste ideálně nepřisuzuji jenom nadmořské výšce, řekl bych, že i odolnost proti škůdcům je slabší, mám podezření že má na listech náznak šárky a že mi ji i přes postřiky napadá, někde na fóru zmiňovaný, halčivec višňový.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 203.105 (?), 5.10.2020 20:59
mám katinku a hanitu (a plno iných) v 800 mnm. ale katinka a hanita boli sadene vedľa seba v rovnaký čas a na myrobalanoch obe a katinka rastie o dos horsie. podstatne. ani sa tak nerozvetvuje... ináč katinka bude asi nachylnejšia na jarný mráz, lebo tento rok nemala žiadne plody a ostatne slivky mali aspoń pár, aj keď v podstate všetko vymrzlo... u mňa sa darí dosť odrode herman, ta mala asi najviac plodov, rastie dobre a dozrieva v horach niekedy okolo 10.8. ináč posledne slivky mi dozrievaju teraz, ale netusim aka je to odroda. kupovana v polsku a poziadavka bola "duža sliwa". tak su velke, strom rastie bujne ale viac neviem :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.215 (?), 22.10.2020 13:55
Já měla Katinku na dvou zahradách - staré, 370 mnm, a nyní pět let nově vysazenou na nové zahradě, 500 mnm, oboje střední Čechy.
Plodí zcela bez problémů na obou místech, což se nedalo říct o ostatních švestkách na staré zahradě, kde jsem jich měla víc. Asi spíš bude záviset na mikroklimatu zahrady a na štěstí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 52.2 (?), 22.10.2020 15:04
Mam Katinku v Bardejove v pohode rodi, bratranec ju na sever od Bardejova na dedine vyssia nadomorska vyska tiez bez problemov.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |