Očkování - očka nevyrašila

Radek - (3) - 30.254 (?)
20.5.2021 8:08

Děkuju za reakci.

To je možné. V zimě slušně mrzlo. A je nějaká možnost jak vymrzání příště omezit? Že bych očko omotal nějakou "bundou"? Nebo něčím jiným jim pomoct proti vymrznutí?

Radek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Radek - (3) - 30.254 (?), 14.5.2021 18:04, zobrazeno: 965x

Zdravím,

loni jsem se opět pokoušel očkovat stromky. Po loňském neúspěchu s kvetením mě letos dvě očka vyrašila, ale většina vůbec nevyrašila i když přirostly. U třešně před zimou štítky s pupeny krásně rostly, ale na jaře se štítky scvrkly a zaschly a málem vypadly, u ryngle na myrobaránu štítek očka krásně přirostl i na jaře vypadá pěkně, ale pupen se už nenalil a očko nepuklo (viz. fotka) tak dopadla většina oček. 

Co jsem dělal špatně? Loni jsem měl větší úspěšnost. Je to normální? Lze nějak ještě očka probudit - i když pupen vypadá zaschle?

Děkuju za rady 

Radek 

štítek přirostl ale očko nepuklo ryngle na myrobaránu
štítek přirostl ale očko nepuklo ryngle na myrobaránu
třešeň - štítky zaschly a scvrkly se
třešeň - štítky zaschly a scvrkly se
další nevyrašené očko - přirostlo, nepuklo
další nevyrašené očko - přirostlo, nepuklo

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 16.5.2021 16:14

To moc dobře znám. Možná, že očka v únoru zmrzla.

Radek - (3) - 30.254 (?), 20.5.2021 8:08

Děkuju za reakci.

To je možné. V zimě slušně mrzlo. A je nějaká možnost jak vymrzání příště omezit? Že bych očko omotal nějakou "bundou"? Nebo něčím jiným jim pomoct proti vymrznutí?

Radek

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 20.5.2021 10:06

Asi Vám nic jiného nezbude. Mně už to taky přestává bavit..Jediné očko, co na jaře vyrašilo byla Veharda přehazovaná ze slabě rostoucího stromku na jiný. Protože je ale na stromku již naroubovaná slabě rostoucí Candela, (Adriana, Betinka, Candela) a to nikoliv roubovacími kleštěmi, ale v ruce, která trochu roste jen když všechno ostatní ze stromku vždycky seříznu, dávat na stromek další silněji rostoucí odrůdy tedy není vůbec ideální řešení. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz