Novovyšlachteni križenec Duranzie a Bystrickej
|
|
 |
 |
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 126.211 (?) 23.2.2025 14:34
Milane zdravím tě, a chtěl bych po létech pěstování znát tvůj názor na slivečku JAJO.Jestli jsi ji odstranil, přerouboval.Mám od tebe dva plodící stromky, a zdá se mi, že je asi přeroubuju.Mám na zahradě dva stromky, z nichž jsem jeden už přerouboval na Bystrickou muškátovou, a jsou další, které jsem si udělal nové.Mám málo místa, a nevím, zda tu odrůdu má smysl ještě pěstovat.Plody jsou menší, za deště praskají, chutově taky nic moc.Zřejmě se to nezlepší.Letos budu přeroubovat nejen Lipnickou, ale určitě i JAJO.Dám na podpniky asi durancii, a Toptaste.Jak je to u tebe?Prospívá to JAJO, jsi spokojený, nebo už jsi je přerouboval nějakou jinou odrudou.Jdou JAJA u tebe dobře?Jinak si vážím co pro nás zahrádkáře děláš, a jsem rád za každý tvůj příspěek od nás i ze zahraničí.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jackx - (1) - 81.67 (?), 19.1.2020 16:25
Dajú sa niekde získať vrúble, alebo stromčeky týchto sliviek, teda Jajo, alebo Lipnická?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.253 (?), 22.1.2020 22:01
Dobrý den, Lipnická určitě, hledejte na internetu stránky pana Chovance.
S odrůdou Jajo to bude obtížnější, někteří pěstitelé zde na fóru ji vlastní, poskytl bych Vám rád rouby sám, ale na podnože byly naroubovány rouby Jajo loňský rok a zakracovat je budu až za rok.
Požádejte diskutující zde na fóru, nebo mi napiště příští rok.
Hezký den
Jiran
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.221 (?), 9.2.2020 23:57
Zdravím pane Fialo.Durancie doma pěstuji a jsou vynikajijící.Je u nich jediný problem.Zralé špatně padají a v případě vlhkého počasí hnijí na stromě.Musejí se omlátit palicí.Chci se zeptat jak je tov případě odrůdy JAJO.Drží na stromě jako Durancie nebo padají jako normální trnky.Je možné získat někde roubý nebo stromky. J.Zubík
|
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 126.211 (?), 23.2.2025 14:34
Milane zdravím tě, a chtěl bych po létech pěstování znát tvůj názor na slivečku JAJO.Jestli jsi ji odstranil, přerouboval.Mám od tebe dva plodící stromky, a zdá se mi, že je asi přeroubuju.Mám na zahradě dva stromky, z nichž jsem jeden už přerouboval na Bystrickou muškátovou, a jsou další, které jsem si udělal nové.Mám málo místa, a nevím, zda tu odrůdu má smysl ještě pěstovat.Plody jsou menší, za deště praskají, chutově taky nic moc.Zřejmě se to nezlepší.Letos budu přeroubovat nejen Lipnickou, ale určitě i JAJO.Dám na podpniky asi durancii, a Toptaste.Jak je to u tebe?Prospívá to JAJO, jsi spokojený, nebo už jsi je přerouboval nějakou jinou odrudou.Jdou JAJA u tebe dobře?Jinak si vážím co pro nás zahrádkáře děláš, a jsem rád za každý tvůj příspěek od nás i ze zahraničí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|