Novovyšlachteni križenec Duranzie a Bystrickej



host - 252.217 (?)
2.9.2017 12:02

A jak jde od pecky?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 65.131 (?), 2.1.2014 10:46, zobrazeno: 24208x

Konečne som sa nakontaktoval na dvoch šlachtitelov ktory maju viac križencov sliviek ale iba tochto sa mi podarilo ziskat foto viem že je sladka, štavnataa ma zvlaštni tvar testy z nemecka su dobre uvidime ked ju dufam otestujem ja musim ziskat vruble vola sa JAJO po šlachtilovi Janovi a Jožovi skoro ako nemecka slivka Jojo.

JAJO
JAJO


   
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 65.131 (?), 4.1.2014 18:55

Dnes som navštivil šlachtitela podaroval mi slivku Jajo vravel v nemecku ju nainfikovali šarkou testovali asi 6 rokov žiadne priznaky, nakolko nemá moc velké plody nekupili ju od neho.

      
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.5 (?), 2.9.2017 8:27

Slivka Jajo križenec Duranzie a Bystrickej dozrieva plody nakoľko bolo sucho su velké ako duranzie čiže menšie slivkova chuť štavnatá ide od kôstky už má sladkosť 28Brix malé kyselinky.




         
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 196.17 (?), 2.9.2017 8:49

Na Brix kašlu, protože nejsem "palič", ale jinak Jajo vypadá moc pěkně a taky plody se zdají, že jsou malé, což beru jako přednost, protože by se v nich mohla skrývat zajímavá chuť. JOJO je ale "humáč", tak snad nebude JAJO po něm.

         
host - 252.217 (?), 2.9.2017 12:02

A jak jde od pecky?

            
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.5 (?), 2.9.2017 13:52

Dobre ide od kôstky- pecky tak ako Bystrická.

               
host - 7.21 (?), 5.9.2017 19:44
Dobrý deň pán Fiala. Ako bujne rastie táto slivka? Skúste prosím porovnať chuť s Duranziou a Bystrickou slivkou. Ďakujem. Peter
                  
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 154.140 (?), 5.9.2017 21:16

Keď som ju koštoval ešte nebola celkom zrelá, je veľmi sladká chuťovo ako duranzia na podpniku myrobalan rastie bujne na st.julien pomalšie čakal som aj kyselinky, ale tie tam chýbajú čim viac dozrieva.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 5.9.2017 22:14

Ó jéje, takže další krištálový cukor, jak psala Jana Slabiňáková? smiley

                     
host - 123.101 (?), 6.9.2017 19:36

A jak je na tom Jajo s monilií?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika