Pane Petře To, ale není ta správná odpoveď :-))) já chtěl švestky v prvé řadě na pálení a v druhé řadě na jídlo (Katinka...) a samozřejmě i ostatní... ale myslel jsem si, že odrúdy jako Gabrovská, Čačanská či snad Durancie tak, že z těchto stromů mi bude slivovičku závidět každý... ale teď vážně... stejně nevím jak bych více odrůd dával k sobě do kvasu když každá dozrává trošku jinak a zase "sto" nádob mít nemůžu :-)) takže bych chtěl aspoň 3 top odrůdy do kvasu popř. některé které by mohli jít k sobě... (Čačanská rodná + Gabrovská?), ale na Gabrovskou jsem teda dost sázel... teď babo raď...
PS: klasickou domácí švestku nechci pokoušet i když zeptám se laicky a zcela nezkušeně - pokud budu mít domácí švestku a chytne Šárku - mohou se nakazit i "vedle" stojící stromy které nejsou úplně imunní? A jak je to se samosprašností u mého výběru? děkuji...